cookie-og-privatlivspolitik
Jan Christensen ses her foran sydsiden af Nørre Kirkeby Kirke, hvor et tjærepaptag midlertidigt erstatter tegltaget, indtil der til foråret lægges nyt tag på hele kirken. I det indsatte foto ses de svære bjælker i kirkerummet, der  stiver loftet af, så det ikke falder ned.

2

Billeder

Jan Christensen ses her foran sydsiden af Nørre Kirkeby Kirke, hvor et tjærepaptag midlertidigt erstatter tegltaget, indtil der til foråret lægges nyt tag på hele kirken. I det indsatte foto ses de svære bjælker i kirkerummet, der stiver loftet af, så det ikke falder ned.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Kirken skal have et nyt tegltag

Tagkonstruktionen på Nørre Kirkeby Kirke er dårligere end antaget og skal omtrent udskiftes totalt, og tegltaget skal fornyes på begge sider.
04. december 2018 kl. 12:52 Af Henning Kørvel

Annonce

Dårligt tegltag på sydsiden af Nørre Kirkeby Kirke, og at den bærende tagkonstruktion i både syd- og nordsiden er i dårlig forfatning, har i to år lukket kirken.

Kirken vil imidlertid komme til at være lukket i cirka tre år, før den kan tages i brug igen i efteråret 2019, efter at taget og en stor del af selve tagkonstruktionen er blevet fornyet, og den indvendige loftsbeklædning er renoveret.


Går i gang i marts

- Da håndværkerne havde taget teglstenene på sydsiden af kirken ned i 2017, viste remmen og selve tagkonstruktionen sig at være i en dårligere forfatning end antaget. Fordi det derfor bliver nødvendigt at forny en stor del af tagkonstruktionen, lægge nyt tag på hele kirken og renovere loftsbeklædningen i kirkerummet, har vi stoppet projektet for i år, og det er så meningen, at entreprenør Jørgen Eli Petersen, Eskilstrup, der har fået arbejdet ved licitation, går i gang i marts. Arbejdet ventes at tage et halvt år, før kirken atter kan tages i brug, siger Jan Christensen, formand for Nørre Alslev-Nørre Kirkeby sognes menighedsråd.

Både remmen og en stor del af den bærende tagkonstruktion er rådden, og angreb af borebiller medvirker også til træværkets ringe kondition. For at sikre sig, at dele af taget og konstruktionen ikke falder ned, er loftet afstivet med kraftige bjælper i begge sider af kirkerummet. De bliver jævnligt tilset.

Fordi Nørre Kirkeby Kirke er fra middelalderen, er både Nationalmuseet og Den Kgl. Bygningsinspektør involveret i projektet.

- Projektet koster et millionbeløb, og det bliver nødvendigt at gå ud på lånemarkedet for at få det finansieret, hvilket vil sige, at vi skal låne af stiftsmidlerne. Det er blevet et større projekt, end vi havde regnet med fra starten, siger Jan Christensen og føjer til, at når entreprenøren går i gang med arbejdet i marts, så vil der i kirken blive opsat et stillads, fra hvilket det indvendige arbejde vil blive udført.

Mens kirken er lukket, udføres kirkelige handlinger i sognet i Nørre Alslev Kirke, og i mindre skala udføres gudstjeneste i et mødelokale i graverboligen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce