cookie-og-privatlivspolitik
Orehoved Havn anløbes i snit af omkring 80 skibe om året og Stubbekøbing Havn af 20 ud af det samlede antal anløb på 350 til Guldborgsund Havne.
Orehoved Havn anløbes i snit af omkring 80 skibe om året og Stubbekøbing Havn af 20 ud af det samlede antal anløb på 350 til Guldborgsund Havne.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Kornlasten drastisk ned i 2018

Sidste års dårlige høst afspejlede sig i aktiviteten på Guldborgsund Havne. Alligevel holder tonnagen niveauet fra 2017 på cirka 500.000 tons.
15. januar 2019 kl. 22:54 Af Henning Kørvel

Annonce

Sidste års kornhøst på grund af tørke afspejlede sig i aktiviteten på Guldborgsund Havne, hvor der blev losset og udskibet mindre korn end i 2017. Med hovedvægt på Nykøbing og Orehoved havne holder godsomsætningen alligevel niveauet fra 2017 på cirka 500.000 tons gods.

Målt i anløb ligger Nykøbing forrest i feltet med cirka 250, efterfulgt af Orehoved med 80 og Stubbekøbing Havn nederst med cirka 20 anløb.

- Fordi skibe også anløber Stubbekøbing Havn for at få udført reparationer på smedeværksteder, så er der totalt set flere anløb end 20 på et år, men de registreres på en anden måde end skibe, der sejler med gods til og fra havnen, siger kontorleder Laila Nielsen, Guldborgsund Havne A/S.

Hovedparten af godset til og fra Guldborgsund havne er landbrugsprodukter, sten, grus, jernbaneskærver, kalk, olie og træ. På landbrugssiden er Nordic Sugar og Danish Agro betydelige aktører. En stor aktør er også DK Beton.

Guldborgsund Havne A/S, der har seks fuldtidsansatte og efter behov trækker på løsarbejdere, omsætter årligt for omkring 10 millioner kroner. Skibene, der anløber de tre havne, er på op til 5.000 tons.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce