cookie-og-privatlivspolitik
Camilla Richardt, der er under uddannelse til VVS energitekniker, ses her sammen med chefen, Anders Rosendahl, før de kører ud på opgave på Nordfalster.
Camilla Richardt, der er under uddannelse til VVS energitekniker, ses her sammen med chefen, Anders Rosendahl, før de kører ud på opgave på Nordfalster.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Kvinde i typisk mandefag

Camilla Richardt, 45 år, var træt af at være pædagog og er nu i gang med at uddanne sig til VVS ernergitekniker i Egelev Smedie.
10. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

- Det er fysisk hårdere, og jeg er træt, når jeg kører hjem om aftenen.

Camilla Richardt, 45 år, er alligevel glad for at have fået nye udfordringer i uddannelsen som VVS energitekniker, som hun er i gang med hos Egelev Smedie efter at have været pædagog i 21 år.

- Jeg havde været pædagog længe nok og ville gerne være håndværker, men ikke murer eller tømrer. Mens jeg var syg, fandt jeg information på nettet om uddannelsen til energitekniker og gennemgik grundforløbet på Celf i Nykøbing og overtalte herefter Anders til at give mig en læreplads, fortæller Camilla, der har tre hovedforløb på Celf tilbage i den godt fireårige uddannelse.

Arbejdet i Egelev Smedie har et miks af opgaver for vandværker og private kunder, og foruden Anders og hans far, Henning Hansen, beskæftiger Egelev Smedie medregnet Camilla fem medarbejdere.

- Alle mine forventninger er blevet indfriet. Jeg kan godt lide arbejdet, og at dagene byder på forskellige opgaver. Når man møder ind om morgenen, ved man aldrig, hvad man skal i gang med, siger Camilla, der har været med til at lave vandinstallationer og udbedre kloakafløb, samt udskifte frostsprængte vandledninger.

Camilla vægter uddannelsen som energiekspert, fordi den sætter fokus på energirigtige løsninger som varmepumper og træpillefyr.

Hun er gift med Jimmi, der er paramediciner, bor i Stuby på Sydsjælland og har tre børn, 25, 20 og 18 år.

- Jeg ved lidt mere om faget i dag, end da jeg startede, siger Camilla, før hun og Anders sætter sig i bilen for at køre til Nyskole Vandværk på Nordfalster, hvor hun skal hjælpe til med at sætte nye stophaner på en vandledning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce