Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
19.000 borgere i alderen 0-96 år har deltaget i den omfattende Lolland-Falster Undersøgelsen, og de sidste borgere var forbi forleden. Nu starter det store og spændende arbejde med at forske i de mange indsamlede data.
Forleden blev sidste deltager undersøgt, og dermed blev det slutdatoen for fire års arbejde med at indsamle helbredsdata fra borgerne på Lolland og Falster.
19.000 borgere har bidraget, nu starter arbejdet med at forske i de mange data:
- Først skal vi kvalificere alle data for at sikre at kvaliteten er i top. Så bliver datasæt givet videre til forskere, som skal analysere disse interessante tal. Det vil give et strøm af videnskabelige artikler i de næste mange år, siger projektchef for Lolland-Falster Undersøgelsen, Randi Jepsen.
Selv om analyserne af de mange data kun så småt er begyndt, har undersøgelsen allerede hjulpet flere af de borgere, som har deltaget:
- Hele formålet med undersøgelsen er forskningen i sammenhængen mellem levevilkår og sygdomme blandt borgerne på Lolland og Falster. I den forbindelse, blev 400 af deltagerne rådet til at søge egen læge for yderligere kontrol af deres hjerte, og 700 skulle søge egen læge på grund af diabetes, siger Randi Jepsen.
Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, glæder sig over, at det store arbejde er færdigt:
- Det er en helt unik undersøgelse, som kun har været mulig, fordi så mange af vores borgere på Lolland og Falster har sagt til ja til at deltage. Det skal de have en stor tak for, siger Heino Knudsen.
Han forventer, at forskningen vil give helt unikke indblik i både forekomsten og forebyggelsen af sygdomme i fremtidens sundhedsvæsen:
- Vi ved, at der er sammenhæng mellem levevilkår og sygdomme. Men i hvor høj grad og ikke mindst, hvordan man kan forebygge dette?
- Det bliver noget af det afgørende i den kommende forskning i denne undersøgelse.
- Og det kan give anledning til, at vi skal tænke anderledes i vores sundhedsvæsen i fremtiden, siger Heino Knudsen.
KOMMENTARER