cookie-og-privatlivspolitik
De sidste deltagere i Lolland-Falster Undersøgelsen var en hel familie og fik bamser og blomster: Kasper G. Rasmussen og Charlotte Steiness med sønnerne William 4 år og Alfred 1 år.
De sidste deltagere i Lolland-Falster Undersøgelsen var en hel familie og fik bamser og blomster: Kasper G. Rasmussen og Charlotte Steiness med sønnerne William 4 år og Alfred 1 år.
Foto: Guldborgsund Kommune

Nordfalsters avis

LF Undersøgelsen er i mål

19.000 borgere i alderen 0-96 år har deltaget i den omfattende Lolland-Falster Undersøgelsen, og de sidste borgere var forbi forleden. Nu starter det store og spændende arbejde med at forske i de mange indsamlede data.
28. februar 2020 kl. 15:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

Forleden blev sidste deltager undersøgt, og dermed blev det slutdatoen for fire års arbejde med at indsamle helbredsdata fra borgerne på Lolland og Falster.

19.000 borgere har bidraget, nu starter arbejdet med at forske i de mange data:

-  Først skal vi kvalificere alle data for at sikre at kvaliteten er i top. Så bliver datasæt givet videre til forskere, som skal analysere disse interessante tal. Det vil give et strøm af videnskabelige artikler i de næste mange år, siger projektchef for Lolland-Falster Undersøgelsen, Randi Jepsen.


Har hjulpet flere borgere

Selv om analyserne af de mange data kun så småt er begyndt, har undersøgelsen allerede hjulpet flere af de borgere, som har deltaget:

-  Hele formålet med undersøgelsen er forskningen i sammenhængen mellem levevilkår og sygdomme blandt borgerne på Lolland og Falster. I den forbindelse, blev 400 af deltagerne rådet til at søge egen læge for yderligere kontrol af deres hjerte, og 700 skulle søge egen læge på grund af diabetes, siger Randi Jepsen.

Annonce

Forskningen kan ændre fremtidens sundhedsvæsen

Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, glæder sig over, at det store arbejde er færdigt:

-  Det er en helt unik undersøgelse, som kun har været mulig, fordi så mange af vores borgere på Lolland og Falster har sagt til ja til at deltage. Det skal de have en stor tak for, siger Heino Knudsen.


Sammenhæng mellemlevevilkår og sygdomme

Han forventer, at forskningen vil give helt unikke indblik i både forekomsten og forebyggelsen af sygdomme i fremtidens sundhedsvæsen:

- Vi ved, at der er sammenhæng mellem levevilkår og sygdomme. Men i hvor høj grad og ikke mindst, hvordan man kan forebygge dette?

- Det bliver noget af det afgørende i den kommende forskning i denne undersøgelse.

Annonce

- Og det kan give anledning til, at vi skal tænke anderledes i vores sundhedsvæsen i fremtiden, siger Heino Knudsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE