cookie-og-privatlivspolitik
Luft til vand varmepumpeteknologien står til rådighed på leasingbasis fra Best Green og Refa, som Sonny VVS har indledt samarbejde med..
Luft til vand varmepumpeteknologien står til rådighed på leasingbasis fra Best Green og Refa, som Sonny VVS har indledt samarbejde med..
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Leas en varmepumpe i stedet for at købe den

I samarbejde med Green Best og Refa tilbyder Sonny VVS installering af leaset luft til vand varmepumpe i 10 år til forbrugervenlig pris.
19. april 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Hvis boligejere vælger at anskaffe en luft til vand varmepumpe, så løber den let op i cirka 120.000 kroner.

Boligejere har imidlertid også mulighed for at lease en varmepumpe af Best Green og Refa, som Sonny VVS har indledt samarbejde med og installerer leasing-varmepumper for.


Billigere end at købe

- Ved leasing af en varmepumpe i 10 år betaler forbrugeren 25.000 kroner i engangsydelse og i forbrug 90 øre pr. Kgwhatt-time. Besparelsen ved varmepumpen ligger på 15-30 procent i forhold til olieprisen. Best Green har lavet en beregning, der viser, at hvis folk ikke har penge til investering i en varmepumpe, men skal ud at låne dem, så er leasing en billigere løsning, siger Sonny Bengtsson, Sonny VVS, der i de sidste par år har installeret 200 varmepumper på Lolland-Falster og Sydsjælland.


Få en serviceaftale

Han anbefaler, at en leasingaftale kombineres med en serviceaftale for varmepumpen til 500 kroner pr. måned. Fra det øjeblik, boligejeren skriver under på leasingkontrakten, kender vedkommende således sin energiudgift 10 år frem.

Hvis en boligejer med et gammelt oliefyr står over for udskiftning af det, så er lovkravet til et nyt oliefyr, at det skal være fuldt kondenserende. Et anlæg af den type koster 50.000-60.000 kroner.

- Fordi det er en ganske stor investering, så vælger boligejere, der står i den situation ofte at anskaffe en varmepumpe i stedet for, siger Sonny Bengtsson.


Rabat på stort forbrug

- Når boligejere skifter fra olie til el, så gives ved et forbrug på over 4.000 Kgwhatt-timer 34 øre i rabat pr. Kgwhatt-time. Et stort forbrug giver altså rabat, og der er således mange gode grunde til at foretrække varmepumpe, mener Sonny Bengtsson og føjer til, at erhvervsvirksomheder kan få installeret varmepumper, finansieret af Best Green og Refa, gratis mod en højere betaling for energiforbruget.

Varmepumperne, som Best Green og Refa tilbyder varmekunder leasing på gennem Sonny VVS, er Vølind og DVI.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE