cookie-og-privatlivspolitik
Ida runder 60 i fin form, hvilket markeres behørigt lørdag 29. juni i Stubbekøbing og på Bogø.
Ida runder 60 i fin form, hvilket markeres behørigt lørdag 29. juni i Stubbekøbing og på Bogø.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

M/F Ida runder 60 år i topform

I fin form runder veteranfærgen Ida 60 år, hvilket markeres ved en stor fødselsdagsfest lørdag 29. juni klokken 9-17.
26. juni 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Fit for fight efter at have gennemgået et motortjek i vinter, og planker i bunden blev udskiftet på skibsværftet i Gilleleje, runder veteranfærgen Ida 60 år, hvilket i følge sagens natur ikke kan gå stille af, men derimod bliver markeret behørigt lørdag 29. juni klokken 9-17.


50er-look

Miljøet på havnen i Stubbekøbing og Bogø bliver autentisk, så det matcher Idas "dåbsattest", idet medlemmer af Idas Venner vil være klædt i tøj fra sidst i 1950-erne.

I begge havne vil der være forskellige aktiviteter, og der vil blive serveret gratis kaffe og wienerbrød fra klokken 9.30 i Bogø Havn til de første 200 gæster. Klokken 10 ønsker formanden for Udvalget for Plan og Teknik i Vordingborg Kommune, Michael Larsen sammen med Skibsbevaringsforeningen og Idas navnemor, Ida Marianne Olsen, tillykke med fødselsdagen.

Fra 10.45 bydes der på slentretur i Bogø By med lokalhistoriker Svend Aage Christensen. Bogøsmeden, Smedestræde 16, viser sit skatkammer med veterancykler og andre rariteter frem og holder åbent for besøgende hele dagen. For de musikglade er der jazzmusik fra klokken 15 med Sophisticated Ladies i Bogø Mølle og Bogø Hovedgade 36.

I Stubbekøbing er der torvehandel med Ravnstrup Gårdbutik, Ellevang Landbrug, Nanna's Blomster og Kreationer, Alsø Gårdbutik, Nysted Hajkutter Festival, Biavler Kurt Jensen, Lundby Savværk og Mama Dot.

Desuden medvirker Opel-Klubben, Knallertklubben, Danmarks Traktormuseum og Danmarks Motorcykelmuseum med udstilling af køretøjer. På Stubbekøbing gamle rådhus bydes på en fotoudstilling om M/F Ida og færgeoverfarten mellem Stubbekøbing og Bogø, der blev indstillet efter indvielsen af Farøbroerne. Her udstilles også malerier af Ida udført af lokale kunstnere.


Borgmesters tillykke

Klokken 12.15 ønsker borgmester John Brædder Ida tillykke med fødselsdagen. Det sker i Idas telt, hvor servering af grillmenu fra slagter Zangenberg, Maglebrænde, indledes. Klokken 12.30 indtager Rubberband scenen og underholder med Beatles klassikere. Klokken 14.45 bliver det bedste maleri af Ida og de flotteste veterankøretøjer kåret. Fra klokken 15 er der gratis fødselsdagslagkage til de første 200 gæster. Gratis er det denne dag også at sejle med den 60-årige færge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE