cookie-og-privatlivspolitik
Benny Engelbrecht ses her under paraplyen sammen med projektchef Niels Gottlieb.
Benny Engelbrecht ses her under paraplyen sammen med projektchef Niels Gottlieb.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Minister besøgte brobyggepladsen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) og borgmestrene i Guldborgsund og Vordingborg kommuner har besøgt brobyggepladsen på Masnedø.
01. august 2019 kl. 12:40 Af Henning Kørvel

Annonce

Vejrguderne tog ikke hensyn. Tværtimod åbnede himlens sluser sig, og regnen stod ned i tove, da trafikminister Benny Engelbrecht (S) sammen med lokale folketingsmedlemmer og borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune og borgmester Mikael Smed, Vordingborg Kommune, torsdag i sidste uge besøgte brobyggepladsen på Masnedø.

Politikerne blev først briefet ved en lukket introduktion, før de fik nogle af de færdige støbehaller at se. Projektchef Niels Gottleib, Vejdirektoratet, fortalte politikerne, at der til den nye Storstrømsbro medgår betonelementer i 44 størrelser, hvoraf mange er 12x20 og 20x20 meter og vejer fra 3.000-6.000 ton. Fundamenterne til pylonerne, der skal støbes i det fri, er dog hver især på 11.000 ton.

- Støbning af de første betonelementer vil gå i gang sidst på året, forklarede Niels Gottlieb. Nogle elementer støbes dog ikke her, men på byggepladsen i Orehoved.

Alene brobyggepladsen er et mega anlæg, der samlet set skønnes til cirka en kvart milliard kroner.

- Hallerne kan skilles ad og opstilles et andet sted, når brobyggeriet er færdigt, fastslog Niels Gottlieb.

Benny Engelbrecht var trods det våde vejr tilfreds med besøget på stedet.

- Det er fantastisk at se, hvor professionelt den er indrettet, og alt står snorlige. Jeg har besøgt mange byggepladser, og det er en fornøjelse at besøge brobyggepladsen og se, at der et styr på tingene, sagde ministeren, der også var begejstret for, at anlæggene på den store byggeplads kan genbruges til projekter andre steder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE