cookie-og-privatlivspolitik
Et af motionsholdene, som er målrettet mænd med en aktuel eller tidligere kræftdiagnose.
Et af motionsholdene, som er målrettet mænd med en aktuel eller tidligere kræftdiagnose.
Foto: DBU Lolland-Falster

Nordfalsters avis

Motionsfodbold for kræftofre

Mænd med en aktuel eller tidligere kræftdiagnose får motionstilbud fra DBU Lolland-Falster i samarbejde med Nørre Alslev Boldklub.
14. august 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Mænd, der har eller har haft kræft, får nu mulighed for at hygge sig med ligesindede. DBU Lolland-Falster har sammen med Nørre Alslev Boldklub etableret to motionshold målrettet mænd med en nuværende eller tidligere kræftdiagnose. Motionsholdene er en del af det landsdækkende projekt, FC Prostata, der bakkes op af Guldborgsund og Lolland kommuner.

Informationsmøde afvikles i Nørre Alslev Boldklub torsdag 15. august klokken 18.30, og træning finder sted hver torsdag i Nørre Alslev klokken 18.30. Et tilsvarende tilbud står til rådighed i FC Nakskov hver onsdag med start onsdag 14. august klokken 10.

- Fra forskning ved vi, at motion og fysisk træning har en positiv virkning på mange kræftpatienter. Det gælder både under og efter et behandlingsforløb. Det kan simpelthen forbedre livskvaliteten, siger Martin Boesen, klubrådgiver i DBU Lolland-Falster.

Hvert år bliver 4.500 mænd diagnosticeret med prostatakræft, hvilket gør prostata til den mest udbredte kræft hos mænd. På Lolland-Falster er DBU, fodboldklubberne og de to kommuner enige om, at motionsholdene ikke kun skal være for prostatapatienter, men for alle mænd, som enten har haft eller har kræft. Derfor navnet FC Prostata med venner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE