cookie-og-privatlivspolitik
Nedrivningen af den nuværende Storstrømsbro vil blive udbudt i licitation, og den ventes, at genbrugsstål har en værdi af 20-25 millioner kroner.
Nedrivningen af den nuværende Storstrømsbro vil blive udbudt i licitation, og den ventes, at genbrugsstål har en værdi af 20-25 millioner kroner.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Nedrivning skal udbydes

Nedrivningen af den nuværende Storstrømsbro skal udbydes i licitation, og det ventes, at stål fra broen har en værdi af 20-25 millioner kroner.
04. juli 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Selv om opførelsen af den nye Storstrømsbro hænger sammen med nedrivning af den nuværende bro, så skal nedrivningen udbydes i licitation i 2020 eller 2021. Nedrivningen vil blive iværksat i 2023, når den nye bro står helt færdig.

I VVM-redegørelsen fra 2014 vurderes stålet fra den nuværende bro til en værdi af 20-25 millioner kroner. Projektchef Niels Gottleib mener dog, at tallet er usikkert på grund af svingende stålpriser.

- Vi har ikke taget stilling til, hvordan opgaven med nedrivningen skal udbydes. Det mest sandsynlige er, at den entreprenør, der kommer til at nedrive broen, selv får mulighed for at afsætte stålet, siger Niels Gottlieb.

Et forsigtigt skøn i VVM-redegørelsen går på, at nedrivningen af broen vil beskæftige 20 personer i to et halvt år. Hertil kommer indirekte beskæftigede til transport, efterbehandling af genbrugsmaterialer og administration.

- I forhold til miljøkrav venter vi, at rensningen af stålet vil ske på en plads på land, men hvor kan vi ikke sige noget om endnu. Det kan være en hvilken som helst egnet plads, fastslår Niels Gottleib, der således ikke lægger sig fast på, at genanvendelsespladsen indrettes på Masnedø.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE