cookie-og-privatlivspolitik
Ole Gade foran butikken i Langgade 37, der er ved at blive indrettet til bageri og bagerforretning. På facaden vil komme til at stå: Homemade Bakery.
Ole Gade foran butikken i Langgade 37, der er ved at blive indrettet til bageri og bagerforretning. På facaden vil komme til at stå: Homemade Bakery.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Nørre Alslev får igen en bager

Ole Gade, der står bag Homemade Bakery på Bøtø og Faxe, åbner bagerforretning i Nørre Alslev 15. december.
27. november 2018 kl. 16:55 Af Henning Kørvel

- Hvad skal der være her?

En mand i en varebil stopper op og stiller dette spørgsmål, da han ser avisens reporter uden for Langgade 37 i Nørre Alslev. Da Ole Gade, ejer af Homemade Bakery på Bøtø og Faxe, fortæller ham, at der skam skal være bageri, lyser hans ansigt op.

- Årh, hvor dejligt. Før har man skullet køre helt til Nykøbing for at få ordentligt brød. Jeg glæder mig, til, at du åbner, siger han, før han fortsætter i bilen.

Intermezzoet udspillede sig torsdag morgen i sidste uge foran Langgade 37 i Nørre Alslev, hvor håndværkere fra Jylland i en måned har været beskæftiget med at renovere og indrette butikslokalet, der før har rummet slagterbutik og fiskeforretning, til bageri og bagerbutik. Og der har været meget at gøre. For eksempel skulle gulvet rettes op.


Giver bedre synenergi

- Jeg har haft kig på Nørre Alslev i lang tid, fordi det med et bageri her giver en bedre synenergi, at vi på bageriet i Faxe kan fylde bilen op med rådej til forskellige brød end at køre med en halvt fyldt bil til bageriet på Bøtø, siger Ole Gade, der har haft bageri på Bøtø i fem år og har forretningen i Faxe som hovedbageri.

Annonce

- I Nørre Alslev vil vi både lave gamle og nye ting. Vi bager alle vores brød og kager i stenovn og bager hele dagen lang, så folk altid kan få frisk brød. Alt bliver hjemmelavet, og det gælder også for rugbrød og sigtebrød. Vi bruger ikke pulvermix, men laver dejen fra bunden af, så folk får en virkelig god oplevelse. På Bøtø har vi kunder fra Nørre Alslev, der glæder sig til, at der kommer en bager til deres by, siger Ole Gade, der har ry for at være Falsters bedste bager, hvilket han vil bygge videre på med kvalitetsbrød, flødekager, friske sandwich og små pizzaer og pølsehorn til skolebørn, der går forbi forretningen.

I starten vil han selv og hans bagersvend fra Bøtø, Ole Olsson, stå i bageriet i Nørre Alslev, og en ekspeditrice skal ansættes. Lige nu regner ham med at åbne Homade Bakery i Nørre Alslev 15. december med gode tilbud, for eksempel sigtebrød til fem kroner.


Frisk brød 5.30

- Vi vil åbne tidligt i Nørre Alslev, så folk kan få frisk brød fra morgenstunden, og vil åbne klokken 5.30 og lukke 16.30. Lørdag og søndag vil vi holde åbent fra klokken 7.00, siger Ole Gade, der glæder sig til at byde kunderne velkommen til Homemade Kakery i Nørre Alslev Langgade 37 fra antagelig 15. december.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE