cookie-og-privatlivspolitik
Jørgen Eli (til venstre) og Finn Zachodnik ses her ved nordsiden af det nye tegltag på kirken.
Jørgen Eli (til venstre) og Finn Zachodnik ses her ved nordsiden af det nye tegltag på kirken.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Nørre Kirkeby Kirke under tag

Det nye tag er færdigt på skibet af Nørre Kirkeby Kirke, men der mangler stadig nyt tag på våbenhuset.
03. december 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Arbejdet gik i gang i uge 21, og i uge 46 skulle Jørn Eli, Eskilstrup - hovedentreprenør på lægning af nyt tegltag på Nørre Kirkeby Kirke - have afsluttet det.

- Men der kom så meget ekstra til, der har krævet mere tid, siger Jørn Eli, som har haft Bjarne Wulff, Nørre Alslev, som underentreprenør til tømrerarbejdet og selv har udført murerarbejdet på projektet til 8-10 millioner kroner.

Oprindelig skulle taget kun skulle have været fornyet på sydsiden, men det viste sig, at træværket, hvoraf det ældste er fra 1100-1200-tallet, var så medtaget af råd og angreb af borebiller, at udskiftning i begge sider var nødvendigt.

Til det nye tag på skibet er der medgået 6.400 håndstrøgne tegl. Udover skibet skal våbenhuset have nyt tag, men om det lægges i år eller til foråret, afhænger af vejret.

- Vi skulle have taget overdækningen af i dag (28. november), men det sker først i denne uge, siger Jørn Eli, der nu kalker indvendigt.

I kirken stødte man på resterne af et kalkmaleri, som Nationalmuseet bestemte, kalkes over.

- Vi bliver færdig med det indvendige arbejde før jul, siger Jørn Eli, men kasserer i menighedsrådet, Finn Zachodnik, kan ikke give et bud på hverken den endelige pris, eller hvornår kirken kan indvies.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE