cookie-og-privatlivspolitik
Det går godt for Lokalmarkedet i Orehoved, og bestyrelsen vil nu et par gear op på flere måder.
Det går godt for Lokalmarkedet i Orehoved, og bestyrelsen vil nu et par gear op på flere måder.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Nordfalsters Lokalmarked skal op i et højere gear

Bestyrelsen for Lokalmarkedet i Orehoved lægger op til, at butikkens kassekredit skal sættes i vejret for at få butikken op i gear.
27. november 2018 kl. 08:56 Af Henning Kørvel

Nordfalster Lokalmarked - Letkøb i Orehoved - er på agendaen på et borgermøde på Restaurant Falstria tirsdag 27. november klokken 19.

Efter to et halvt år med Nordfalster Lokalmarked går det heldigvis den rigtige vej for butikken, konstaterer Vibeke Hellmann, formand for lokalmarkedets bestyrelse, men tiden er nu kommet til, at butikken skal et par gear op på flere måder.

Til borgermødet har bestyrelsen derfor inviteret bankrådgiver Claus Sommerlund, Lollands Bank, der vil fokusere på samarbejdet mellem butikken og banken nu og fremadrettet, mens Finn Skaaning vil reflektere over butikkens historik, købmandsskab og følge op på økonomien.

- Vi skal have en større kassekredit. Større omsætning betyder større indkøb. Vi har brug for en kassekredit, der giver det fornødne råderum for butikkens udvikling. Banken vil hæve kassekreditten 50/50, forstået sådan, at banken øger kassekreditten med det samme beløb, som vi beboere sammen kan skrabe på vores sikkerhedskonto. Helt lavpraktisk kan vi se på indkøbsmønstret, at vi har brug for en kassekredit på minimum mellem 130.000 og 150.000 kroner. I dag har vi en kassekredit på kun 50.000 kroner, siger Vibeke Hellmann.

På den lange bane er det planen, at Nordfalsters Lokalmarked opbygger sikkerhedskontoen med butikkens egne midler, og at de indskudte midler på sigt bliver betalt tilbage til indskyderne. Beboere, der vil være med til at sikre det nødvendige råderum for butikken, kan indsætte beløb på sikkerhedskonto: 62206170813.

Annonce

For deltagere i borgermødet, der ønsker det, indledes med spisning klokken 18 af gryderet til 90 kroner, og tilmelding skal rettes til Falstria.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE