cookie-og-privatlivspolitik
Selv om jagttiden for større hjorte lader vente på sig, så bør jaqten på dem alligevel flyttes over til øget jagt på dåer og kalve, mener hjortevildtgruppen.
Selv om jagttiden for større hjorte lader vente på sig, så bør jaqten på dem alligevel flyttes over til øget jagt på dåer og kalve, mener hjortevildtgruppen.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Ny jagttid endnu ikke på plads

Fordi jagttiden for større dåhjorte endnu ikke er trådt i kraft, anbefaler Hjortevildtgruppen for Lolland-Falster og Møn, at jægerne flytter jagten over til dåer og kalve.
23. august 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Ubalancen mellem andelen af hjorte og dåer i dåvildtbestanden på Lolland-Falster fortsætter på ubestemt tid.

For at rette op på skævheden har Hjortevildtgruppen for Lolland-Falster og Møn ellers indstillet til miljøminister Jacob Ellemann-Jensen (V) i den forrige regering, at dåhjorte større end spidshjorte på Lolland-Falster får en jagttid fra 1.-31. december mod hidtil 1. september til 31. januar, og dåer og kalve bibeholder den nuværende jagttid fra 1. oktober til 31. januar.

Henning Juul, formand for Hjortevildtgruppen for Lolland-Falster og Møn, finder det uheldigt, at det fra Miljøministeriet ikke har været muligt at få oplysning om jagttiden før den nye jagtsæson, hvilket betyder, at de hidtidige jagttider gælder for denne sæson for dåhjorte fra 1. september til 31. januar og dåer og kalve fra 1. oktober til 31. januar.

Det betyder, at det vil vare endnu længere, før der kommer balance i den fritstående dåvildtbestand på Lolland-Falster, hvor bestanden er størst på Lolland.

Baggrunden for hjortevildtgruppens indstilling til miljøministeren af en anden jagttid for større hjorte er den nationale målsætning om afbalanceret kønsfordeling og ønsket om flere voksne hjorte i bestanden.

Det hidtidige forløb har vist, at målsætningen er svær at nå ad frivillighedens vej. Med den jagttid på én måned for hjorte større end spidshjorte, som Hjortevildtgruppen har indstillet til den forrige miljøminister, som er gået videre til den nye miljøminister, Lea Wermelin (S), håbes det at kunne flytte en stor del af afskydningen af hjorte over til dåer og kalve.

- Uanset om jagttiderne ændres i den kommende jagtsæson eller ej, så er det en bunden opgave at vende den åbenlyse skæve afskydning af dåvildt. Det er et ansvar, som jægerne og i særlig grad lodsejerne skal tage på sig. For at kunne se udviklingen, er det vigtigt, at indberetningen til vildtudbyttestatistikken bliver udfyldt korrekt med supplerende oplysninger om køn og anslået alder, siger Henning Juul, og den årlige afskydning af kalv, då og hjort bør altid afspejle bestandens køns- og aldersfordeling i relation til den nationale målsætning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE