Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Ny jagttid endnu ikke på plads

Selv om jagttiden for større hjorte lader vente på sig, så bør jaqten på dem alligevel flyttes over til øget jagt på dåer og kalve, mener hjortevildtgruppen. Foto: Henning Kørvel

Fordi jagttiden for større dåhjorte endnu ikke er trådt i kraft, anbefaler Hjortevildtgruppen for Lolland-Falster og Møn, at jægerne flytter jagten over til dåer og kalve.

Ubalancen mellem andelen af hjorte og dåer i dåvildtbestanden på Lolland-Falster fortsætter på ubestemt tid.

For at rette op på skævheden har Hjortevildtgruppen for Lolland-Falster og Møn ellers indstillet til miljøminister Jacob Ellemann-Jensen (V) i den forrige regering, at dåhjorte større end spidshjorte på Lolland-Falster får en jagttid fra 1.-31. december mod hidtil 1. september til 31. januar, og dåer og kalve bibeholder den nuværende jagttid fra 1. oktober til 31. januar.

Henning Juul, formand for Hjortevildtgruppen for Lolland-Falster og Møn, finder det uheldigt, at det fra Miljøministeriet ikke har været muligt at få oplysning om jagttiden før den nye jagtsæson, hvilket betyder, at de hidtidige jagttider gælder for denne sæson for dåhjorte fra 1. september til 31. januar og dåer og kalve fra 1. oktober til 31. januar.

Det betyder, at det vil vare endnu længere, før der kommer balance i den fritstående dåvildtbestand på Lolland-Falster, hvor bestanden er størst på Lolland.

Baggrunden for hjortevildtgruppens indstilling til miljøministeren af en anden jagttid for større hjorte er den nationale målsætning om afbalanceret kønsfordeling og ønsket om flere voksne hjorte i bestanden.

Det hidtidige forløb har vist, at målsætningen er svær at nå ad frivillighedens vej. Med den jagttid på én måned for hjorte større end spidshjorte, som Hjortevildtgruppen har indstillet til den forrige miljøminister, som er gået videre til den nye miljøminister, Lea Wermelin (S), håbes det at kunne flytte en stor del af afskydningen af hjorte over til dåer og kalve.

- Uanset om jagttiderne ændres i den kommende jagtsæson eller ej, så er det en bunden opgave at vende den åbenlyse skæve afskydning af dåvildt. Det er et ansvar, som jægerne og i særlig grad lodsejerne skal tage på sig. For at kunne se udviklingen, er det vigtigt, at indberetningen til vildtudbyttestatistikken bliver udfyldt korrekt med supplerende oplysninger om køn og anslået alder, siger Henning Juul, og den årlige afskydning af kalv, då og hjort bør altid afspejle bestandens køns- og aldersfordeling i relation til den nationale målsætning.

  • Selv om jagttiden for større hjorte lader vente på sig, så bør jaqten på dem alligevel flyttes over til øget jagt på dåer og kalve, mener hjortevildtgruppen. Foto: Henning Kørvel
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem