cookie-og-privatlivspolitik
Labradoren Frede ses her efter en vellykket eftersøgning
Labradoren Frede ses her efter en vellykket eftersøgning
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Nye schweisshundeførere søges til samfundsopgave

På Lolland-Falster og det sydlige Sjælland mangler der to-fire schweisshundeførere til eftersøgning af trafikskadet og anskudt hjortevildt.
20. december 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

På Lolland-Falster og det sydlige Sjælland, hvor der i øjeblikket findes 11 registrerede schweisshundeførere i Schweissregistret, mangler der nye schweisshundeførere.

- Vi kan godt bruge to-fire nye kolleger, siger Bennet Onsvig, Næstved, schweisshundefører og koordinator i Schweissregistrets Område 8.

Kravet til nye schweisshundeførere er, at ansøgeren har en schweisshund, der har fået førstepræmie på en adgangsgivende sporprøve på et minimum 400 meter og 20 timer gammelt spor. Erfaring med riffeljagt er en oplagt fordel, fordi det forventes, at en schweisshundefører skal kunne "læse" anskudsstedet, når vedkommende kaldes ud til eftersøgning efter anskudt hjortevildt.


Er til for vildtets skyld

Schweisshundeførere eftersøger også trafikkvæstet hjortevildt, og legitimerede schweisshundeførere har uhindret adgang til at eftersøge og aflive såvel trafikkvæstet som anskudt vildt på privat grund uden forudgående tilladelse fra grundejeren.

- Arbejdet som schweisshundefører er en frivillig, ulønnet opgave. Vi løser en samfundsopgave, og landets godt 180 schweisshundeførere er til for vildtets skyld i forbindelse med både jagt og i forhold til trafikken, siger Bennet Onsvig, som interesserede er velkomne til at kontakte på telefon: 4187 9850 for yderligere information, som også fås på hjemmesiden: www.schweiss.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE