cookie-og-privatlivspolitik
Vækst over Vand ser turistpotentialet i den nuværende Storstrømsbro, som idegruppen ønsker som oplevelsesoblekt med hotel og kongrescenter i glas ved buerne.
Vækst over Vand ser turistpotentialet i den nuværende Storstrømsbro, som idegruppen ønsker som oplevelsesoblekt med hotel og kongrescenter i glas ved buerne.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Planer om hotel på brobuerne

Idegruppen Vækst over Vand, der ser turistpotentialet i den nuværende Storstrømsbro, vil overtage den for at bygge hotel og kongrescenter af glas på buerne.
13. august 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Det er ikke set før, at en statsejet bro er blevet privatiseret. Men det er ikke desto mindre det, developmentgruppen, Vækst over Vand, der udspringer af foreningen, Bevar Storstrømsbroen, har planer om med den nuværende Storstrømsbro, som ellers er dømt til nedtagning, når den nye Storstrømsbro står færdig i 2023.


Glasbygning på buerne

- Vi vil ikke bevare broen for, at den skal stå urørt hen, for det er uden perspektiv. Vi vil derimod bevare broen i sin grundkonstruktion, men fjerne de elementer, blandt andet vejbanedækket, der ikke virker og tilføje nogle nye. Broen skal ikke fungere som bro, men som oplevelsesobjekt med hotel og konferencecenter i glas ved buerne og hotelværelser i containere under brodækket, siger idemager i Vækst over Vand, Jonna Colding Henriksen, der mener, at det vil blive en turistattraktion i klasse med Eiffeltårnet i Paris, som ejes af en kommerciel fond.

- Desværre har man ikke turistværdien med i broprojektet, men indretning af et hotel og konferencecenter på Storstrømsbroen vil der blive lagt mærke til ude i verden, og det vil blive et stort aktiv, mener Jonna Colding Henriksen, der parallelliserer til et hotel indrettet på en nedlagt olieboreplatform ved Japan.

. Vækst over Vand arbejder nu på at kunne overtage den nuværende Storstrømsbro, der bliver overflødig, når den nye bro står endelig færdig i 2023.


Milliarder skal hentes hjem

Vækst over Vand har behov for finansiering til udformning af projektet, og gruppen vil derfor søge Guldborgsund Byråd og Vordingborg Byråd om tilskud. Kommunale tilskud er adgangsbillet til at søge Vækstfonden om et milliontilskud til undersøgelse af, hvordan den nuværende Storstrømsbro kan vækste området. Et andelsselskab skal stå som ejer af broen, og milliarder skal hentes hjem til projektet.

Projektet støttes af 800 personer, hvorimod foreningen Bevar Storstrømsbroen har 1.400 medlemmer. Oprindelig var det planen at søge Storstrømsbroen optaget på UNESCO's Verdensarvliste, men Vækst over Vand er kun interesseret i, at broen kommer på listen i modificeret udgave.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE