cookie-og-privatlivspolitik
Graver Kenneth Petersen (forrest) og Flemming Willumsen ses her foran altret, der får ny altertavle af bronze med fingeraftryk.
Graver Kenneth Petersen (forrest) og Flemming Willumsen ses her foran altret, der får ny altertavle af bronze med fingeraftryk.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Sæt et fingeraftryk

Som led i udsmykningen af Lillebrænde Kirke inviteres folk til at sætte fingeraftryk i ler til en bronzeplade til altret.
04. oktober 2018 kl. 14:17 Af Henning Kørvel

Annonce

Beboere i Torkilstrup- Lillebrænde Sogn og med tilknytning til sognet får mulighed for at sætte fingeraftryk på kirken. I forbindelse med udsmykningen af kirken inviteres sognebørn og folk med tilknytning til sognet lørdag 13. oktober klokken 10-13 nemlig til at sætte fingeraftryk i ler, der vil blive støbt i bronze til en ny bordplade til altret. Det sker hos Hans Christian Bonde, nabo til kirken.

Kunstudsmykningen af kirken for fondsmidler til 1,2 millioner kroner oven i tre millioner til selve kirkerenoveringen, udføres af billedhugger Tina Maria Nielsen, der har valgt temaet "Livets træ". Renoveringen blev indledt for cirka tre måneder siden.

Som led i udsmykningen tages aftryk i bronze af en gren med nyudsprungne blade fra en rødbøg hos Hans Christian Bonde, der placeres i den østlige vinduesniche i den lilel kirke, der hører under Torkilstrup Kirke. Også knæfaldet foran altret støbes af bronze og bliver fleksibelt, så det kan flyttes efter behov.

Kirken får også ny døbefond, idet der tages en bronzeafstøbning af stammen af et kastanjetræ, der har stået ved indkørslen til præstegården, som har været beboet af Otto Grundtvig, bror til salmedigteren. Stammen, der skal tages aftryk af, vælges af kunstneren 4. oktober.

- Døbefonden støbes således, at dåbsfadet kommer til at passe til bronzefonden, siger Flemming Willumsen, formand for menighedsrådxdet.

- Når folk har sat fingeraftryk i ler til den nye alterpladd, så skal de også sætte fingeraftryk i en protokol, så eftertiden ved, hvem der har sat fingeraftryk, siger menighedsrådsformanden.

Lillebrænde Kirke, der sidst blev renoveret tilbage i 1942, indvies af biskop Marianne Garden anden søndag i advent, og det ser menighedsrådet frem til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce