cookie-og-privatlivspolitik
Den sidste stationsforstanders jakke og kasket, der udstilles i vinhandelen i hele april.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Se stationsforstanderens uniform og kasket

Stubbekøbing Vinhandel udstiller i april den sidste stationsforstanders uniformsjakke og kasket i den gamle ventesal.
11. april 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Stubbekøbing-Nykøbing-Nysted Banen - SNNB - slukkede og slukkede definitivt 31. marts 1966. Men Stubbekøbing Vinhandel udstiller i hele april i den gamle ventesal den sidste stationsforstanders uniformsjakke og kasket.

Brugeren var Werner Egdal, der var født 18. juni 1923 i Nysted og flasket op med SNNB, fordi hans far var lokomotivfører på banen fra dens fødsel i 1910.

Werner Egdal startede som trafikelev under Anden Verdenskrig i Stubbekøbing med lange arbejdsdage og lange, hårde vintre. Han bidrog i al beskedenhed med hjælp til organisering af illegale blade til og fra Stubbekøbing via banen, ligesom han fra efteråret 1944 deltog i den væbnede modstandskamp i en gruppe i Nysted.

Banen og togene var hans liv. Han blev forfremmet flere gange, og 1. september 1963 blev han udnævnt til stationsforstander på Stubbekøbing Station, hvor han fik tjenestebolig på første sal sammen med sin kone, Joan, og deres fire børn, Søren, Annette, Charlotte og Christian. Werner Egdal var en stor vinelsker, og vinhandelens ejer, Stina Glavind vurderer, at han uden tvivl ville have smilet anerkendende, hvis han havde kunnet se den udvikling, stationsbygningen har taget i de senere år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE