cookie-og-privatlivspolitik
Byggepladsen set fra viadukten, der fører Gåbense Strandvej under jernbanen.
Byggepladsen set fra viadukten, der fører Gåbense Strandvej under jernbanen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Skinner på dæmningen

Med sporlægningsmaskine lægger Banedanmark nu skinner på den nye dæmning fra Orehoved Station til Storstrømsbroen, så tog kan køre her igen
06. august 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Mega bunker af jord fra den tidligere jernbanedæmning ved Orehoved hober sig op foran dæmningen, der er blevet kortet af i højden, så husene i Gåbense nu er synlige fra Gåbensevej.

For Banedanmark har Vejdirektoratet udført jordarbejdet og bredt dæmningen ud, så der er plads til dobbeltspor på den. Skærver er også på plads. Og med sporlægningsmaskine begynder Banedanmark nu at lægge nye spor på strækningen fra Orehoved Station og frem til den nuværende Storstrømsbro.

- Det tager cirka en uges tid, før vi er helt færdige med at lægge spor. Herefter skal der laves justeringer og sikring, siger Ebbe Jung Joseffsson, presserådgiver i Banedanmark.

Efter planen skal tog kunne køre fra Orehoved fra 2. september og fra Nykøbing 29. september. På strækningen mellem Nykøbing og Vordingborg kører der i øjeblikket togbus, indtil tog atter kan køre på strækningen.

Til spørgsmålet, hvad der skal ske med de store jordbunker, der har hobet sig op tæt på Gåbensevej og restaurant Falstria, oplyser Banedanmark, at det skal bruges til den nye bane- og vejdæmning til den nye Storstrømsbro.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE