cookie-og-privatlivspolitik
Peter Holt, Vejdirektoratet, tester gang- og cykelstiens bæreevne med den særlige skinnevogn.
Peter Holt, Vejdirektoratet, tester gang- og cykelstiens bæreevne med den særlige skinnevogn.
Foto: Vejdirektoratet

Nordfalsters avis

Skinnevogn tester Storstrømsbroen

Fordi den 82 år gamle Storstrømsbro er godt slidt holder Vejdirektoratet skarpt øje med, at det fortsat er sikkert at bruge den.
23. maj 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Det var i 11. time, regeringen besluttede at bygge den nye Storstrømsbro. Fordi broen fra 1937 er slidt, holder Vejdirektoratet skarpt øje med, at den er sikker at bruge. Lige nu testes bæreevnen på gang- og cykelstien ved at trække en 12 tons tung skinnevogn henover den.

Gang- og cykelstien testes, fordi den nærmest er et udhæng til broen.

- Alle kan se, at broen er slidt, og vi holder naturligvis øje med alle dens dele, så den fortsat er sikker for alle trafikanter. Selv om en cyklist i sig selv ikke er særlig tung, så skal stien jo fortsat kunne holde til, at vi kører og rydder sne. Desuden skal den være sikker for større grupper af folk, som vil samle sig der for at se byggeriet af den nye bro, siger Peter Holt.

Testen foregår ved, at vognen langsomt triller ud på skinner på cykel- og gangstienstien. Fem store betonklodser på 12 tons udgør belastningen, og det måles, hvor meget broen giver sig under vægten.

- Broen må kun give sig op til seks millimeter der, hvor skinnevognen holder. Et enkelt sted har nedbøjningen været på fem millimeter, men det er inden for smertegrænsen. De fleste steder er udsvinget kun cirka en millimeter, og broens konstruktion er således sikker for trafikanterne, siger Peter Holt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE