cookie-og-privatlivspolitik
Inger Odgaard fra Møn er blandt de kunstnere, hvis værker kan ses på udstillingen på Masnedø.
Inger Odgaard fra Møn er blandt de kunstnere, hvis værker kan ses på udstillingen på Masnedø.
Foto: PR/Lasse Hansen

Nordfalsters avis

Sprælske tekstiler på Masnedø

Udstilling af tekstiler i X'ets tegn på Masnedøfort, der kan ses indtil 4. august, kombineres med en tekstil-matiné lørdag 27. juli.
26. juli 2019 kl. 19:00 Af Henning Kørvel

På tekstiludstillingen "X-fiber" på Masnedøfort st¨r X'et for det ekperimenterende og fiber for alle mulige materialer af tekstiltilvirkning.

Udstillingen åbner også mulighed for, at interesserede kan komme tættere på og høre om noget af det, kunstnerne arbejder med i tekstil som kunstnerisk udtryksform. Det sker ved Tekstil Matiné på fortet lørdag 27. juli klokken 12.30-16.

Fra lokalområdet medvirker Inger Odgaard, der har væksted på Møn. Hun har gennem de seneste år vundet international anerkendelse for sine arbejder, og et af hendes værker pryder årets plakat for sommerudstillingen. Inger Odgaard arbejder i strik, der formes og bearbejdes til rumlige relieffer og skulpturer.

Blandt de øvrige oplægsholdere er Lisbeth Tolstrup, Sakskøbing og koordinator af særudstillingen X-fiber. Hun er uddannet tekstilformgiver og kunsthistoriker og vil fortælle om baggrunden for udstillingen. Hun vil desuden fokusere på sin bog "Tekstilkunst i Danmark 2008-2018", der udkommer senere på året. Alle udstillere er blandt de 131 kunstnere, som præsenteres i bogen.

Programmet tæller fem oplæg. Udover de to nævnte er der tale om Anette Blæsbjerg Ørom, Dansk Gobelinkunst og Designkonceptet Kontempo ved Elisabeth Kiss. Endelig afrunder kunsthistoriker Anne Lie Stokbro matinéen med en introduktion af "Den tekstile Samtidskunst", der gør op med det pæne pigehåndarbejde og retter fokus mod det viltre og sprælske.

Annonce

Udstillingen kan ses tirsdag-søndag klokken 12-17 frem til søndag 4. august. Entréen er 60 kroner, der giver adgang til hele sommerudstillingen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE