cookie-og-privatlivspolitik
Fiat Kirkan og Ethern Kirkan, Guldborgsund Håndværk, er totalentreprenører på istandsættelsen af og indretning af den gamle bygning i Nørre Alslev til otte lejligheder.
Fiat Kirkan og Ethern Kirkan, Guldborgsund Håndværk, er totalentreprenører på istandsættelsen af og indretning af den gamle bygning i Nørre Alslev til otte lejligheder.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Står op fra asken som Fugl Fønix

Den gamle bygning i Nørre Alslev, der engang har huset tandlægeklinik og fra starten realskole, er under ombygning til otte lejligheder.
13. november 2018 kl. 15:52 Af Henning Kørvel

Annonce

En skændsel, er nok blandt de milde udtryk, der er blevet anvendt om den gamle bygning ud til Nykøbingvej i Nørre Alslev, der har stået tom i en lang årrække efter at have rummet tandlægeklinik og før den tid realskole. Men nu rejser bygningen sig som Fugl Fønix af asken og bliver totalrenoveret for at blive indrettet til lejligheder.

Bag projektet står Jan Sørensen Aps. Firmaet, der ejer Mse Entreprise A/S, købte ejendommen 1. september, og renoveringen og indretningen til lejligheder er lagt i hænderne på firmaet, Guldborgsund Håndværk, der er etableret af de tyrkiske brødre, Fiat og Ethern Kirkan.

- Projektet koster over fire millioner kroner. De otte lejligheder får en størrelse fra 45 til 120 kvadratmeter, og de skal stå færdige omkring maj 2019, men jeg har endnu ikke udregnet lejeniveauet, siger Jan Sørensen, der med projektet slår to fluer med et smæk, fordi renoveringen af ejendommen fjerner en øjebæ fra Nørre Alslev, og samtidig er den en investering, der skal give afkast.

Den kedelige gulstensfacade vil blive filset med en flot gul farve, og med nyt tag, døre og vinduer vil ejendommen der er opført i 1908, men blev taget i brug til realskole i 1910, pynte i kvarteret over for Nørre Alslev Kirke.

- Når vi er færdige med at indrette lejlighederne, så holder vi åbent hus, hvor folk er velkomne til at komme og se dem, siger Jan Sørensen, der også står bag renoveringen af den gamle kro i Øster Kippinge. Her var de 11 lejligheder lejet ud, før de var færdige, og i renoveret stand har den tidligere kro løftet Øster Kippinge. Historien gentages nu i Nørre Alslev.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce