cookie-og-privatlivspolitik
Annelise Møller ses her med en konfirmationskjole - et af hovedprodukterne, som hendes forretning har mange kunder til også uden for Falster og Lolland.
Annelise Møller ses her med en konfirmationskjole - et af hovedprodukterne, som hendes forretning har mange kunder til også uden for Falster og Lolland.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Startede butik på opfordring

En handlende gav Annelise Møller ideen til en butik med tøj til kvinder i Nørre Alslev. Hun tog tråden op, og 6.,7. og 8. september markerer Din Butik, Nørre Alslev sin 40-års dag.
05. september 2018 kl. 12:14 Af Henning Kørvel

Annonce

Hun er uddannet defektrice på Stubbekøbing Apotek og jobbede på Lundby Mejeri. En dag, hun handlede i Nørre Alslev, opfordrede sportshandleren hende til at etablere en butik med tøj til kvinder. Som sagt, så gjort. Hendes mand, Jørgen, og hende gik i gang og byggede selv lokaler på Kæpgårdsvej i Nørre Alslev til Din Butik, der åbnede 7. september 1978, og 40-års dagen er således nært forestående.


- Vi havde ikke de store udgifter, og det hang sammen økonomisk fra starten, siger Annelise Møller. Jørgen, der er uddannet maskinarbejder, kvittede efter et halvt års tid jobbet for at tage sig af regnskaberne i Din Butik, og herudover er han sagt med et smil på læben stik-i-rend-dreng.

Din Butik er for segmentet 25+, og udover modetøj til kvinder med undtagelse af overtøj har butikken et stort udvalg af festkjoler, brudekjoler og konformationskjoler, smykker og sko.

- Konfirmationskjoler er et stort hit, og jeg fører Lilys og konfimationskjoler fra tre andre leverandører til mellem 1.500 og 3.000 kroner. Halskæde og ørestikker fra Tyskland eller Ungarn til konfirmander koster 400 kroner. Jeg kan godt lide at handle med tyske og ungarnske smykker, som jeg selv køber på messer, siger Annelise Møller, der har haft hjælp i butikken i over 25 år af sin ansatte, Jytte Larsen.

- Butikken går godt, men Nørre Alslev er ikke, hvad byen har været engang, men jeg håber, at åbningen af Rema 1000 her vil trække flere kunder til. Mange kunder kommer fra Sydsjælland, Bogø og Møn for at handle her, hvilket jeg er glad for.


Annelise og Jørgen bor i Nykøbing og har sommerhus og kolonihave med hus i Stubbekøbing. Til spørgsmålet, hvor længe hun bliver ved, svarer hun:

- Jeg har købt varer ind til 2019, og så må vi se, hvad der sker herefter. Da vi etablerede forretningen for 40 år siden, valgte vi navnet Din Butik, fordi det engang vil kunne bruges af en ny ejer.

Fordi selve 40-års dagen er en fredag, vælger Annelise Møller at markere jubilæet over tre dage og starter 6. og slutter lørdag 8. september med både lidt godt til ganen til kunder, der lægger vejen forbi og gode tilbud plus 40 procent rabat på udvalgte varer.


Har været spændende

Din Butik byder også på modeshow 6. oktober klokken 14 i Teatersalen i Nørre Alslev. Billetter til 50 kroner for voksne fås i Din Butik, og konfirmander har fri adgang.

- Det har været spændende at drive butik i Nørre Alslev. Ellers havde jeg ikke fortsat så længe, og det er godt at have noget at stå op til om morgenen, mener Annelise Møller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce