cookie-og-privatlivspolitik
Stensamlete på fossiljagt på kysten.
Stensamlete på fossiljagt på kysten.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Tag med på fossiljagt

Triobiten, Falsters Stenklub, inviterer til fossiljagt på kysten ved Grønsund søndag 22. september.
20. september 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Hvis du drømmer om at blive den næste, der finder en meteorit, dinosaurknogle eller et danekræ, så har du mulighed for at deltage i fossiljagt på Geologiens Dag.

Triobiten, Falsters Stenklub, inviterer som led i det landsdækkende udspil interesserede med på fossiljagt søndag 22. september klokken 10 med mødested ved Sortsøvej 64. Med formanden Steen Stanley og næstformanden Eva Christina Rose som turledere vandrer deltagerne herfra gennem skoven til kysten og vestpå mod Farøbroen.

Udover madpakke anbefaler klubben deltagere at medbringe hammer, mejsel og lup. På turen kan du lære, hvordan du flækker en sedimentær sten i jagten på fossiler. Der vil også blive set på dybjergarter, vulkanitter og sedimenter. Folk kan tage egne sten og fossiler med for at få dem bestemt.

Hvis det gør dig glad at finde et forstenet søpindsvin eller en smuk porfyr, så er turen noget for dig, mener klubben, og der bydes på konkurrencer med fine gevinster.

I tilfælde af højvande eller dårligt vejr fastholdes mødestedet ved Sortsø med mulighed for, at fossiljagten i stedet for henlægges til Nørre Vedby Grusgrav.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE