cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver stadig malet indvendigt i Nørre Kirkeby Kirke.
Der bliver stadig malet indvendigt i Nørre Kirkeby Kirke.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Tidligst i brug igen i maj

Det er buddet fra menighedsrådsformand Jan Christensen, men en ukendt faktor er konditionen af tagkonstruktionen på våbenhuset, der også skal have nyt tag og vejrliget.
07. januar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Nørre Alslev-Nørre Kirkeby Menighedsråd har endnu ikke et bud på, hvornår Nørre Kirkeby Kirke kan genindvies efter at have været lukket i over tre år, og kirkeskibet sidste år fik nyt tegltag, selv om arbejdet endnu ikke er afsluttet, idet nyt tag på våbenhuset mangler, og facaderne skal kalkes i foråret.

- Vi ved imidlertid ikke noget om, hvordan træværket i tagkonstruktionen på våbenhuset ser ud. Mit bud er, at vi skal hen i maj, før genindvielse kan ske, men tidspunktet afhænger også af vejr og vind, siger Jan Christensen, der er tilfreds med, at tagarbejdet på selve kirken er afsluttet.

- Malerarbejdet indvendigt i kirken verserer stadig, og når det er overstået, skal der gøres grundigt rent i kirken, og orglet skal skilles ad og renses, siger Jan Christensen, der ikke præcist ved, hvor omkostningen for det omfattende projekt lander, men sætter lid til, at overslaget på 8-10 millioner kroner holder.

Fordi kirkeklokken ikke har været i brug i de godt tre år, kirken vil have været lukket, så skal den også justeres inden genindvielsen.

- Vi glæder os til at blive helt færdige, og kirken genindvies, siger Jan Christensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE