cookie-og-privatlivspolitik
Spejderne fra Nørre Alslev, der deltog i den store sommerlejr i Ovstrup Spejdercenter.
Spejderne fra Nørre Alslev, der deltog i den store sommerlejr i Ovstrup Spejdercenter.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Travl sommer for spejdere

64 spejdere og ledere fra Nørre Alslev Spejderne har deltaget i Sydhavsdivisionens 100-års jubilæumslejr i Ovstrup Spejdercenter, og derefter i spejderlejr i Litauen..
13. august 2018 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Sommeren har været begivenhedsrig for Nørre Alslev Spejderne. Først var hele gruppen fra mikro til klan i både land- og søafdelingen på Vipporetten i Ovstrup Spejdercenter, og bagefter gik turen til Litauen.

I lejren i Ovstrup deltog 64 spejdere og ledere i Sydhavsdivisionens 100-års jubilæumslejr. Ved åbningsceremonien om aftenen medvirkede Nørre Alslev Spejderne med to faner, en masse standere og ikke mindst en Terajolle, som fik en central betydning i ceremonien.

Under åbningen blev der sunget lejrsang, leget sanglege og meget andet, før lejrens vartegn - Vippefyret - blev tændt. Æren tilfaldt Nørre Alslev Spejderne af den grund, at Nørre Alslev ligger tættest på Ovstrup. En juniorspejder hoppede med en petroleumslampe op i jollen, der blev trukket af en land- og søspejder. Fyret blev sænket og tændt, hvotrefter det atter gik til tops.

Lejren bød på en lang række aktiviteter, før Nørre Alslev Spejderne 14. juli forlod Vipporetten for at rejse på deres egen sommerlejr i Litauen, hvor de skulle hjælpe til på litauernes landslejr i anledning af, at spejderarbejdet i Litauen i år markerer 100-års jubilæum.

Lejren var ikke altid nem for de mindste, fordi de ikke kunne engelsk, men alligevel bød den på en lang række gode oplevelser, før den afrundedes med en højtidelig ceremoni, hvor lejren blev lukket ned med spejderbøn, lejrsang og nationalsang, mens flaget blev strøget. Efter afslutningen forlod spejderne lejren, og tidligt søndag 22. juli gik turen tilbage til Danmark med en masse gode oplevelser i rygdækkene hos den enkelte deltager.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce