cookie-og-privatlivspolitik
På dage med sol er Marielyst Strand en sikker hitter hos såvel turister som beboere på Falster.
På dage med sol er Marielyst Strand en sikker hitter hos såvel turister som beboere på Falster.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Turismen boomer på LF

Den store turistmester i Region Sjælland er Guldborgsund Kommune, der snupper turismeguldet med 889.140 overnatninger i 2018.
12. august 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Begrebet udkantsdanmark om Lolland-Falster matcher ikke kendsgerningen, at turismen boomer i landsdelen, og endda så meget, at Guldborgsund Kommune er den nye turismester i Region Sjælland med 889.140 overnatninger i 2018 efterfulgt af Lolland Kommune med 883.000 overnatninger.

644.000 overnatninger i Guldborgsund Kommune foregik i feriehuse, og kommunen placerer sig således på niendepladsen over danske kommuner med flest feriehusovernatninger. Andelen af ferieovernatninger udgør hele 72 procent af det samlede antal overnatninger i kommunen.

Til sammen har Guldborgsund og Lolland kommuner 1,8 millioner overnatninger, hvilket giver en fjerdeplads på top 10 over danske kommuner med flest overnatninger. Med turismeattraktioner som Knuthenborg Safaripark og badestrande som Marielyst formår de at tiltrække flest turister i regionen. På nuværende tidspunkt er ingen sjællandske kommuner på top 10 listen over kommuner med flest overnatninger på landsplan.

I resten af regionen er Odsherred størst med godt 430.000 overnatninger. Det svarer stort set til det samlede antal overnatninger i Roskilde, Holbæk og Lejre. 65 procent af alle overnatninger i Odsherred skete i feriehuse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE