cookie-og-privatlivspolitik
Afgang fra Cementen i Nykøbing. Lyd og udstødning prægende Nørre Boulevard, mens kortegen trillede ud af byen mod Stubbekøbing.

32

Billeder

Afgang fra Cementen i Nykøbing. Lyd og udstødning prægende Nørre Boulevard, mens kortegen trillede ud af byen mod Stubbekøbing.
Foto: Ingrid Riis

Nordfalsters avis

Wroom, wroom og fællesskab

1.000 motorcykler rullede op foran Danmarks Motorcykelmuseum til sæsonbningen skærtorsdag.
04. maj 2019 kl. 12:00 Af Birgitte Grønning

Annonce

Over 1.000 motorcykler skruede op for gassen på Cementen i Nykøbing for i samlet trop med knallerter og veteranbiler at køre til åbningen af Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing skærtorsdag.

Der opstod derfor trængsel foran motorcykelmuseet i skarp kontrakt til sæsonåbningen i 2018, der blev ramt af snestorm med det resultat, at kun få motorcykler nåede frem til åbningen.

Åbningstalen blev leveret af Jens Breinegaard, tidligere direktør på Teknisk Museum, Helsingør. Han var i dagens anledning kørende på en 125 ccm Rumi Super Sport TT motorcykel årgang 1954.

Kåringen af motorcykler var i år henlagt til Stubbekøbing Havn, der både bød på solskin, pandekager, pølser, kaffe, øl, mc-udstyr og live musik af B. Blues Band og masser af motorcykler og tilskuere.

Vinder i kategorien Motorcykler fra før 1972 blev Vagn Nielsen, Korsør, der kørte på sin Harley Davidson årgang 1961. Alt, hvad der er af messing på motorcyklen, er hjemmelavet, og helt fortjent er Vagn Nielsen kendt som "The Brassman", som der står på hans motorcykels sidedæksler. Han har også selv lavet bagskærm, sæde og lydpotter og har vundet seks konkurrencer, blandt andet Årets Veteran Motorcykel 2019 i Bellacenter.

Kategorien Motorcykler efter 1977 blev vundet af Ejvind Madsen, Stuby ved Vordingborg, der kører på en sjælden Honda Rune på 1832 ccm årgang 2004. Honda Rune er en konceptmotorcykel, som Honda skabte til at udfordre Harley Davidson på det amerikanske marked. Den blev bygget på Hondas fabrik i Ohio i 3.300 eksemplarer fra 2003 til 2010, men findes ikke i Hondas program og prislister i Europa. Ejvind Madsen fandt sin Honda i USA for halvandet år siden og importerede den til Danmark, og den blev kåret til Årets Motorcxykel 2019.

Endelig blev der udtrukket publikumspræmier blandt de afgivne stemmer, og de tre vindere blev: Nina Orlour, Nakskov, Freddy Clausen, Nykøbing, og Jens Breinegaard, Helsingør.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce