cookie-og-privatlivspolitik
Skatteminister Morten Bødskov (S) mener, at et bredt flertal i Folketinget har fundet frem til en god løsning, så omkring 1200 boligejere kan nøjes med at tilbagebetale mindre boligskat end frygtet. (Arkivfoto)
Skatteminister Morten Bødskov (S) mener, at et bredt flertal i Folketinget har fundet frem til en god løsning, så omkring 1200 boligejere kan nøjes med at tilbagebetale mindre boligskat end frygtet. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

1200 boligejere får mindre skatteregning end frygtet

Ejerne af 1200 ejendomme kan nøjes med at betale boligskat i tre år i stedet for ti år, som de kunne frygte.
18. november 2019 kl. 11:58 Af Ritzau

Annonce

Et bredt politisk flertal har besluttet, at 1200 boligejere, der på grund af fejl ikke er blevet opkrævet boligskat i mange år, slipper med at skulle tilbagebetale tre års boligskat.

Det meddeler Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er en god og balanceret løsning, vi er blevet enige om på tværs af Folketingets partier, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

- Den tager hensyn til boligejerne, mens vi sætter en streg under, at alle selvfølgelig skal betale den korrekte skat.

- Samtidig er jeg glad for, at de berørte boligejere kan få vished, og vi kan komme videre med at genoprette ejendomsområdet, siger skatteministeren.

Foruden Socialdemokratiet er Venstre, Radikale Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet med i aftalen.

De såkaldte nulskattesager handler om, at ejerne af cirka 1200 ejendomme igennem en årrække har betalt for lidt i ejendomsværdiskat på grund af fejl i vurderingen af deres ejendom.

Skatteforvaltningen fastslog, at boligejerne efter gældende regler skulle opkræves ejendomsværdiskat i op til ti år.

Nu bliver lovgivningen imidlertid ændret, så boligejerne slipper billigere.

Allerede i marts i år lagde daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V) op til en løsning, hvor de berørte boligejere kunne slippe med at tilbagebetale tre års boligskat.

Aftalen betyder også, at boligejere, der kan dokumentere, at de inden 1. januar 2019 har forsøgt at få rettet den fejlagtige eller manglende ejendomsvurdering, ikke skal efteropkræves ejendomsværdiskat.

Det samme gælder, hvis de kan dokumentere, at de har forsøgt at betale korrekt ejendomsværdiskat.

- Det mener vi, er den mest fair løsning. Samtidig vil de, der allerede har fået en efteropkrævning for de ti år, selvfølgelig også få behandlet deres sag efter de nye regler, siger Morten Bødskov.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce