Annonce
Politik

Advokatundersøgelse af Frank Jensen finder 12 krænkelsessager

Advokatundersøgelsen blev iværksat af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation i oktober sidste år, efter kvinder stod frem i Jyllands-Posten og rettede nye anklager om seksuelle krænkelser mod Frank Jensen. Han trak sig kort efter fra posten som overborgmester og hvervet som næstformand i Socialdemokratiet. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Advokater har fundet 12 episoder med krænkende adfærd fra Frank Jensen. De har ifølge Jensen været omtalt før.

Advokatfirmaet Kromann Reumert har afsluttet en undersøgelse af Københavns tidligere overborgmester Frank Jensens adfærd.

Der er fundet 12 episoder, som involverer beskyldninger om krænkelser.

Syv episoder har relation til en julefrokost i 2011. En enkelt episode stammer fra 2017, mens fire episoder har fundet sted i perioden mellem januar 2010 og oktober 2020, da Frank Jensen stoppede som overborgmester.

Undersøgelsen konkluderer, at der i halvdelen af de 12 sager har været de fornødne beviser til at konkludere, at en kvinde har været udsat for uønsket fysisk eller verbal kontakt fra Frank Jensen.

Ifølge Frank Jensen selv har de 12 sager tidligere været omtalt i pressen. Han er lettet over, at undersøgelsen nu er gennemført.

- Jeg har deltaget i begge advokatundersøgelser for at medvirke til en ordentlig behandling af de henvendelser, der er fremkommet, samtidig med de ligger mange år tilbage i tiden.

- Jeg vil gerne medvirke til, at alle - både de, der har følt sig krænket og jeg selv - får en rimelig mulighed for at lægge det indtrufne bag os på en måde, så alle kan komme videre, udtaler han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Der blev i kølvandet på Frank Jensens exit lavet en medlemsundersøgelse i Socialdemokratiet. Godt 7000 ud partiets 35.000 medlemmer har deltaget i undersøgelsen, som blev foretaget gennem spørgeskema.

Tirsdag aften kunne partisekretær Jan Juul Christensen i en besked til partimedlemmer fortælle, at 53 personer har svaret i den undersøgelse, at de har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed det seneste år.

Undersøgelsen af Frank Jensens adfærd er bestilt af Københavns Borgerrepræsentation.

Anklagerne handler blandt andet om, at Frank Jensen i flere tilfælde har slikket de pågældende kvinder i øret og på halsen. Flere forklarer også, at han har sagt upassende ting med seksuelle undertoner til dem og opført sig krænkende.

I undersøgelsen fremgår det, at advokaterne har modtaget oplysninger om flere episoder, "hvor substansen i beskrivelsen af det passerede imidlertid har været meget uklar".

Det lyder videre, at man i tre tilfælde har "modtaget oplysninger om påståede konkrete hændelser relateret til navngivne kvinder, som imidlertid er blevet afvist af de kvinder, som har været angivet som involveret i episoderne".

Undersøgelsen strækker sig til 19. oktober 2020, hvor Frank Jensen trak sig som overborgmester i København. Det skete som konsekvens af anklagerne. Sagen stod ifølge Jensen i vejen for hans arbejde som overborgmester.

Da han trak sig, erkendte han, at han havde krænket kvinder. Han fastholdt, at hans retssikkerhed ikke var blevet håndhævet i håndteringen af anklagerne.

  • Frank Jensen
    Advokatundersøgelsen blev iværksat af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation i oktober sidste år, efter kvinder stod frem i Jyllands-Posten og rettede nye anklager om seksuelle krænkelser mod Frank Jensen. Han trak sig kort efter fra posten som overborgmester og hvervet som næstformand i Socialdemokratiet. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce
Politik

Fødevareminister: Danmark er godt rustet i tilfælde af en fødevarekrise

Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen