cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Afklaring om seksdagesregel kommer tidligst i august

Dansk Erhverv kalder det en hån, at udenlandske turister skal reservere minimum seks overnatninger i Danmark.
11. juli 2020 kl. 09:32 Af Ritzau

Annonce

Flere politiske partier og branchen selv har presset regeringen for at fjerne krav om seks overnatninger for udenlandske turister. Men der kommer tidligst en afklaring til august.

Det fremgår af et folketingssvar, der tilsendt Folketingets Erhvervsudvalg fra Justitsministeriet.

Spørgsmålet er stillet af Venstres Anni Matthiesen. Det går på, hvad der skal til, før at kravet om, at turister skal overnatte seks nætter i Danmark for at få lov at rejse ind, bliver fjernet.

- På grund af sommerferie er det ikke muligt at besvare spørgsmålet inden for svarfristen. Spørgsmålet forventes besvaret i løbet af august 2020, lyder det i folketingssvaret.

Venstre har i et åbent brev henvendt sig med kritik. Regeringen lader branchen bløde, når reglen gælder i højsæsonen omkring juli og august, lyder det.

Venstres fungerende politiske ordfører, Martin Geertsen, kritiserer regeringens lange svarfrist.

Han mener ikke, at risikoen for smitteudbrud er nok, til at reglen skal gælde.

- Det er ikke, fordi jeg ikke under regeringens ministre at komme på ferie. Men vi har altså behov for, at en med stjerner på skulderen kommer tilbage og tager en beslutning, siger han.

Ifølge Dansk Erhverv er det "en lille hån" mod hotelbranchen, at man går på ferie og lader reglen blive, mens hotelejere- og direktører kæmper med at holde gang i forretningen.

Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi hos Dansk Erhverv, siger, at reglen har sat en prop i efterspørgslen i højsæsonen for hotellerne.

- Det er normalt nu, pengene skal tjenes. Normalt er der mellem 90 og 100 procent belægning på hotellerne i København og tit også i de andre store byer. Lige nu er den på 20 procent, siger det.

Seksdagesreglen er indført for at mindske risikoen for spredning med coronavirus ved at begrænse turismen. Særligt, når det kommer til turisme omkring hovedstadsområdet.

Reglen har mødt skarp kritik fra hotellernes brancheorganisation, Horesta. Desuden har borgmestre og hoteldirektører kritiseret den.

Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet, siger, at mange ting spiller ind, når man vurderer, at seksdageskravet er en fornuftig regel.

- Vi ser jo, at man flere steder bliver nødt til at lukke ned igen, fordi det går for stærkt. Det ville være langt mere skadeligt for turismeerhvervet.

- Vi forstår selvfølgelig frustrationen, og vi forstår til fulde alvoren af de konsekvenser, det har. Men vi har lavet en gradvis åbning, og vi har også gjort det hurtigere, end vi havde planlagt. Men vi er også påpasselige for ikke at skulle risikere at lukke ned igen, siger Jeppe Bruus.

Der er dog undtagelser for reglen.

Turister fra Norge og fra flere regioner i Sverige er undtaget kravet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce