cookie-og-privatlivspolitik
Stephanie Lose (V), formand i Danske Regioner, mener, at man bør stå ved de spørgsmål, som man stiller. Det siger hun, efter at et anonymt folketingsmedlem har stillet 19 spørgsmål om regionerne.
Stephanie Lose (V), formand i Danske Regioner, mener, at man bør stå ved de spørgsmål, som man stiller. Det siger hun, efter at et anonymt folketingsmedlem har stillet 19 spørgsmål om regionerne.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Anonyme spørgsmål om regionerne fra partifælle undrer formand

Formand for Danske Regioner kan ikke se, hvad anonyme spørgsmål skal bruges til i debatten om regioner.
12. februar 2019 kl. 11:27

Annonce

Det er sørgeligt, hvis diskussionen om det regionale demokrati og regionernes fremtid reduceres til et spørgsmål om prisen på iPads og aviser.

Det siger Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner.

I Jylland-Posten kan man læse, at et anonymt folketingsmedlem har rettet 19 spørgsmål om regionerne til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Den anonyme spørger er ifølge avisen Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann. Det undrer Stephanie Lose, at en partifælle har rettet spørgsmålene anonymt.

- Det er jeg noget forundret over. Dels er det ikke hemmelige oplysninger, dels er det ikke befordrende for debatten og dels må man stå ved det, hvis man ønsker at stille den slags spørgsmål, siger Stephanie Lose til Ritzau.

Spørgsmålene handler om alt fra rejser for regionspolitikere, lønninger, udgifter til taxakørsel og administration.

Spørgsmålene kommer på et tidspunkt, hvor der er debat om regionernes fremtid. Som led i regeringens sundhedsudspil foreslås det, at regionerne nedlægges.

- Jeg har svært ved at se, hvad man skal bruge dem (oplysningerne, red.) til i en debat om, hvorvidt der skal være regioner eller ej regionsråd eller ej, siger hun.

Ifølge Jyllands-Posten er spørgsmålene fjernet fra Folketingets hjemmeside

- Jeg håber meget, at det er, fordi man kan se, at de ikke bidrager konstruktivt til den debat, vi står i, siger Lose.

Efter regeringen fremlagde sit sundhedsudspil, har debatten om regionerne raset. Senest har ventetider på hospitaler og lægers sprogkundskaber været til debat.

Sundhedsministeriet har fremlagt en opgørelse over, hvor længe patienter kan risikere at vente på operationer. Opgørelsen mødte kritik fra regionerne, der ikke kunne genkende tallene.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har sendt et lovforslag i høring, der skal præcisere, at det er regionernes ansvar, at sundhedspersonale taler så godt dansk, at de kan kommunikere med borgerne.

Stephanie Lose anerkender, at venstrepolitikerne i regionerne og partifællerne på Christiansborg ser forskelligt på tingene, men hun mener ikke, at man skal blande tingene sammen.

Hun mener, at diskussionerne om ventetider og sprogkundskaber er "fuldstændig fair".

Ritzau har forsøgt at komme i kontakt med Jane Heitmann, men hun holder vinterferie og er ikke vendt tilbage på henvendelser.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Huller i kassen 25. august 2019 kl. 21.04

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

Annonce