cookie-og-privatlivspolitik
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) deltog på vegne af Danmark i et stort EU-ministermøde, efter at der var usikkerhed om, hvorvidt fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) kunne komme ind i Belgien, da han for nylig har været smittet med coronavirus. (Arkivfoto)
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) deltog på vegne af Danmark i et stort EU-ministermøde, efter at der var usikkerhed om, hvorvidt fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) kunne komme ind i Belgien, da han for nylig har været smittet med coronavirus. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Astrid Krag vikarierede for Tesfaye til stort EU-møde

Social- og ældreminister deltog i EU-møde efter tvivl om, om beskæftigelsesminister kunne rejse ind i Belgien.
06. december 2021 kl. 15:50 Af Ritzau

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) troppede mandag op som vikar i EU til ministermøde, hvor der blandt andet skulle forhandles om fælles EU-regler for mindsteløn.

Det var egentlig fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S), der skulle have repræsenteret Danmark. Men der var usikkerhed om, hvorvidt han overhovedet kunne rejse ind i Belgien, fordi Tesfaye for nylig har været smittet med coronavirus.

Beskæftigelsesministeriet oplyser mandag eftermiddag i et skriftligt svar til Ritzau, at reglerne for tidligere smittede er strammere i Belgien.

- Beskæftigelsesministeriet anbefalede på den baggrund, efter dialog med Udenrigsministeriet, at den danske regering var repræsenteret af en anden minister, skriver ministeriet.

Mattias Tesfaye kunne søndag aften deltage i et pressemøde, og derfor kan det have undret, hvorfor ministeren ikke dagen efter kunne repræsentere Danmark i Bruxelles.

Annonce

Svaret skal, som ministeriet skriver, findes i de to landes forskellige regler for tidligere smittet.

I Danmark kan man bryde sin isolation, når man har været symptomfri i 48 timer. Det havde Mattias Tesfaye, da han søndag aften deltog i pressemødet.

Men i Belgien skal man altså have været symptomfri i en del længere tid. Derfor var der i Beskæftigelsesministeriet tvivl om, hvorvidt Tesfaye kunne deltage i mødet.

- Det har været yderst usikkert, om den fungerende beskæftigelsesminister ville have mulighed for at rejse ind i Belgien, da restriktionerne er strammere Belgien end i Danmark for tidligere coronasmittede, skriver ministeriet.

Det blev altså Astrid Krag, der deltog i mødet. Her vedtog EU-medlemslandene et fælles mandat til de videre forhandlinger om fælles EU-regler for mindsteløn.

Annonce

Den endelige lov skal forhandles på plads efter årsskiftet mellem medlemslandene og EU-Parlamentet.

Mattias Tesfaye er i øjeblikket fungerende beskæftigelsesminister, fordi den egentlige beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), er på barsel.

Tesfaye er også udlændinge- og integrationsminister.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE