Annonce
Politik

Beboere på Kærshovedgård har overtrådt loven tusindvis af gange

Udrejsecentret Kærshovedgård huser nogle af de mest kriminelle udlændinge, der er på tålt ophold eller afventer udvisning. En ny opgørelse viser, at de har fået samlet 11.790 straffe for ikke-grov kriminalitet - hovedsageligt ikke at leve op til deres meldepligt. Foto: Andrew Kelly/Reuters

En opgørelse over lovovertrædelser begået af beboere på udrejsecenter viser stor mængde sager.

Beboere på udrejsecenteret Kærshovedgård ved Ikast, der enten er på tålt ophold eller er udvist ved dom, har i over 11.000 tilfælde fået en straf for anden kriminalitet end grov - hovedsageligt overtrædelser af melde- og opholdspligt.

Desuden har gruppen en stor mængde domme for grov kriminalitet som vold og personfarlig kriminalitet. Det viser et Folketingssvar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

- Det er hårrejsende tal. Det viser, at beboerne er bundkriminelle og griner af de regler, vi har, når de på ingen måde overholder reglerne om melde- og opholdspligt, skriver retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, i en kommentar til tallene.

Også Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, er meget kritisk.

- Det er foruroligende tal, og det er helt uacceptabelt, at beboere på Kærshovedgård bryder loven og skaber utryghed i lokalsamfundet, skriver han i en skriftlig kommentar.

- Og det er meget problematisk, at regeringen bare har givet op, og ikke vil etablere et nyt udrejsecenter, som de ellers har lovet vælgerne.

- Vi har i Venstre sagt, at de udviste kriminelle skal ud på en ubeboet ø, langt væk fra lovlydige borgere, og det står vi selvfølgelig ved, lyder det fra Mads Fuglede.

Folketingssvaret kommer i kølvandet på debatten om, hvor et nyt udrejsecenter for de mest kriminelle beboere på Kærshovedgård skal ligge.

Regeringen foreslog at placere centret på Langeland, men det var et flertal i Folketinget imod. Der er dog et fælles ønske om at aflaste borgerne nær Kærshovedgård, der oplever gener ved at bo tæt på udrejsecentret.

Beboere på udrejsecenteret er ikke fængslede og kan ergo forlade centret. De er dog underlagt meldepligt, da de skal bo på centret.

Opgørelsen er opdelt på to grupper beboere på Kærshovedgård: Udlændinge udvist ved dom og udlændinge på tålt ophold.

Den første gruppe består af 97 personer. De er samlet i alt noteret for 5352 straffesager, der er endt i en "fældende afgørelse". Af dem er 5086 "øvrig kriminalitet - svarende til over 52 straffe gennemsnitligt.

De 97 har i alt 266 domme for grov kriminalitet, hvilket blandt andet tæller 86 domme for vold, tre for terror og 160 for "anden personfarlig kriminalitet".

- Det skal i den forbindelse bemærkes, at antallet af overtrædelser i de øvrige straffesager er markant højere end for grov kriminalitet, hvilket primært skyldes overtrædelser af udlændingeloven, herunder overtrædelse af melde-, opholds- og underretningspligt, skriver Rigsadvokaten, der har svaret på spørgsmålet på vegne af ministeriet.

For gruppen på tålt ophold, der tæller 41 personer, er der samlet 6820 straffesager, der er en "fældende afgørelse". Af dem er 6704 for "øvrig kriminalitet". Eller gennemsnitligt 164 per beboer.

Denne gruppe har 116 domme for grov kriminalitet. Af dem er 36 for vold, 13 for voldtægt og 50 for "anden personfarlig kriminalitet".

- For Dansk Folkeparti er der ingen tvivl. De skal bures inde lige indtil den dag, de sendes hjem til deres hjemland. Og det hellere i dag end i morgen, skriver Peter Skaarup.

Samlet har de 138 personer 11.790 domme for "øvrig kriminalitet" og 382 domme for grov kriminalitet.

Folketingssvar om domme til beboere
  • FILE PHOTO: Failed asylum seekers wait in rural Danish departure centre
    Udrejsecentret Kærshovedgård huser nogle af de mest kriminelle udlændinge, der er på tålt ophold eller afventer udvisning. En ny opgørelse viser, at de har fået samlet 11.790 straffe for ikke-grov kriminalitet - hovedsageligt ikke at leve op til deres meldepligt. Foto: Andrew Kelly/Reuters
Annonce
Politik

Fødevareminister: Danmark er godt rustet i tilfælde af en fødevarekrise

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd