cookie-og-privatlivspolitik
De to socialdemokrater Kasper Roug, forrest til venstre, og Lennart Damsbo-Andersen, bagerst til højre, flankeret af Marcus Knuth og René Christensen fra henholdsvis Venstre og Dansk Folkeparti.
Foto: Claus Hansen

Politik

Begræder Sass' farvel til politik

Lokale socialdemokratiske folketingsmedlemmer er kede af at miste en af chefstrategerne i Henrik Sass Larsen, der efter valget har meldt sig syg med stress.
12. juni 2019 kl. 10:10 Af Andreas Johansen

Annonce

Henrik Sass Larsen var udset til rollen som finansminister – den måske mest magtfulde taburet, man kan besidde i dansk politik. Som betroet medlem af Socialdemokratiets inderkreds med statsministerkandidat Mette Frederiksen i spidsen har Henrik Sass Larsen været med til at forme partiets linjer i mange år.

Men kort efter valget meldte han ud, at han stopper i dansk politik som følge af en depression.

Det begræder lokale socialdemokratiske kræfter. For eksempel Lennart Damsbo-Andersen, der repræsenterer Lolland-Falster i Folketinget:

- Jeg har arbejdet sammen med Henrik Sass Larsen i mange år efterhånden. Han er en af de politikere, der har været meget tydelig i forhold til sine holdninger, og ikke bange for at komme ud med dem.
Derfor bliver han også savnet, nu hvor han er sygemeldt, midt i de svære forhandlinger om en kommende regering, siger Lennart Damsbo-Andersen.

samme indstilling har nyvalgte Kasper Roug, der dog havde sin gang i Folketinget i en længere periode som stedfortræder for Astrid Krag og senere Rasmus Horn Langhoff. Derfor har han også samarbejdet med Henrik Sass Larsen.

- Det er en skam, at en så erfaren og dygtig politiker er blevet syg. Det er ærgerligt, udtaler Kasper Roug.

Begge Sass Larsens nu tidligere kollegaer ønsker ham god bedring.

- Jeg håber virkelig at han kan komme ovenpå igen og vende frisk tilbage, siger Lennart Damsbo-Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce