cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance skal coronapasset fremover fungere på samme måde som et kørekort fremfor en adgangsbillet. (Arkivfoto)
Ifølge Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance skal coronapasset fremover fungere på samme måde som et kørekort fremfor en adgangsbillet. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Blå partier: Coronapas skal være et kørekort - ikke adgangsbillet

Virksomheder skal skånes for at tjekke coronapas ifølge de fire oppositionspartier i genåbningsaftalerne.
06. maj 2021 kl. 13:49 Af Ritzau

I et fælles brev til regeringen foreslår partilederne for Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, at der laves en plan for trinvis udfasning af krav om coronapas.

Samtidig vil partilederne ændre måden coronapasset skal fungere.

I stedet for at virksomheder skal kræve at se et gyldigt coronapas, skal det fungere som et kørekort, hvor det er indehaveren af passets ansvar at have et gyldigt coronapas ved kontrol fra myndighederne.

- Det betyder, at vi synes, at vi skal tage alvorligt, at coronapasset er en hæmsko og en frihedsbegrænsning for mange mennesker, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi anerkender, at coronapasset har givet mulighed for at åben nogle dele af samfundet, som venstrefløjen ellers ikke var gået med til at åbne.

Annonce

Ifølge Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, handler ønsket også om, at coronapasset ikke utilsigtet må blive en permanent tilstand.

- Det er sådan med de ting, der laves her under corona, at systemerne vender sig til, at de er nogle gode redskaber, og så bliver de ikke udfaset, som de skal.

- Derfor er det vigtigt for os, at vi får holdt fast i holdningen om, at coronapas selvfølgelig er en midlertidig foranstaltning.

Ifølge partierne er de nuværende regler for, hvornår der skal bruges coronapas for omfattende.

I stedet burde de ifølge Alex Vanopslagh, politisk leder af Liberal Alliance, i langt højere grad rettes mod begivenheder, hvor der er en risiko for massesmitte i en større forsamling.

Annonce

- Brugen af coronapasset i dag er for vidtgående. Vi kræver i dag, at man skal bruge coronapas, hvis to mennesker skal ned at spille badminton eller i svømmehallen, siger han.

- Der så vi gerne, at coronapasset bliver brugt til de risikable aktiviteter.

Partilederne frygter ikke, at incitamentet for at blive testet forsvinder, hvis man skifter til den model.

- Det incitament er der stadig på kort sigt. Hvis du går i fitnesscenter, på restauranter eller andre ting, så skal du kunne fremvise det, hvis du bliver spurgt om det, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

- Men i stedet for, at vi pålægger dem, der driver virksomhederne at skulle tjekke det, skal danskerne selv tage ansvaret. Det tror vi godt, at danskerne kan tage.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE