cookie-og-privatlivspolitik
Liberal Alliances Alex Vanopslagh, De Konservative og Nye Borgerlige siger, at de gerne tager et onlinemøde med statsminister Mette Frederiksen (S), hvis det kan skynde på genåbningsforhandlingerne.
Liberal Alliances Alex Vanopslagh, De Konservative og Nye Borgerlige siger, at de gerne tager et onlinemøde med statsminister Mette Frederiksen (S), hvis det kan skynde på genåbningsforhandlingerne.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Politik

Blå trio til statsministeren: Lad os mødes online

LA, Nye Borgerlige og De Konservative foretrækker hurtige genåbningsforhandlinger online med statsministeren.
04. marts 2021 kl. 14:59 Af Ritzau

Liberal Alliance, Nye Borgerlige og De Konservative opfordrer statsminister Mette Frederiksen (S) til at mødes til genåbningsforhandlinger online, så forhandlingerne ikke skal vente til næste uge.

Regeringen har planlagt forhandlinger om en langsigtet genåbning ved en række fysiske møder med alle partierne. De startede mandag.

Med statsministerens rejse til Israel torsdag og efterfølgende selvisolation er der dog først møder igen fra tirsdag til fredag.

- Nedlukningen af Danmark har så store negative konsekvenser for både menneskers sundhed og virksomhedernes muligheder for at overleve, at vi har pligt til som Folketing at handle hurtigst muligt.

- Så overlever vi nok begge, at vi går glip af en selfie, skriver formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, i en kommentar.

Annonce

Efter planen skal Nye Borgerlige og De Konservative møde i Statsministeriet til forhandlinger onsdag den 10. marts, mens Liberal Alliance har tid fredag den 12.

- Danmark skal ikke være lukket ned én dag længere end nødvendigt. Jeg synes, at statsministeren skal bruge sin selvisolation til at blive færdig med en genåbningsplan.

- Vi kan sagtens give vores bud over telefon, Skype eller Teams - og gerne allerede i aften eller i morgen tidlig, skriver formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, i en kommentar.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, bytter også gerne kaffe og kringle i Statsministeriet ud med møde på Teams, hvis det kan rykke på den tidsplan.

- Lad os komme i gang hurtigst muligt og tage det online. Det gør vi jo med alle andre møder.

Annonce

- Hvis vi først mødes sidst i næste uge, så skal der først regnes på tallene efter det. Og så skal regeringen tænke over det i en uge eller 14 dage. Jeg frygter for, at hvis ikke vi er nogen, der presser på, så sker der ikke en dyt, siger han.

Han åbner endda op for, at de tre partier kan overtales til at tage et fælles møde med statsministeren, hvis det kan spare tid.

- Statsministeren skal bare sige til, så stiller vi op. Vi kan også tage møderne lige i rap. Hun (Mette Frederiksen (S) red.) kan få det, som hun vil have det, siger han.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, der var til forhandlinger mandag i Statsministeriet, byder idéen om online møder velkommen.

- Jeg synes det er helt oplagt, at vi forhandler videre online, så danskerne hurtigst muligt kan få et konkret genåbningsperspektiv. Det er det, der er brug for, skriver han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE