cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Rumle Skafte. Polfoto

Politik

Boligejerforening: Boligskattestop var et valgløfte

Parcelhusejernes Landsforening har ikke fantasi til at tro, at Venstre vil pille ved boligskatten.
15. februar 2016 kl. 06:30 Af Ritzau

Annonce

Man kunne ikke høre det på to måder under valgkampen:
Fastfrysningen af boligskatten var sikret indtil 2025. Og alt mindre end det vil være at løbe fra sit løfte. Det er formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskærs, klare opfattelse.

- Efter vores opfattelse forstod jeg helt klart i valgkampen, at både Socialdemokratiet og de borgerlige partier sagde, at der var en sikring indtil 2025. Den lovning på skattestop, som Venstre kom med, den går jeg ud fra, at de holder, siger han til Ritzau.

Han tror, at det er politisk teater, når finansministeren over for Børsen mandag siger, at fastfrysningen af ejendomsværdiskatten fra 2020 "er et forhandlingsspørgsmål."

- Jeg ser det her, som et spil omkring de skatteforhandlinger, der skal være, hvor man har taget ejendomsvurderingen og ejendomsskatterne ind. Det er lige på kanten af, hvad tilliden til regeringen kan holde til, siger Allan Malskær.

- Jeg synes, at det burde regeringen holde sig for god til. De ved, hvor følsomt det her er for deres egne vælgere.

Der er på nuværende tidspunkt en bred politisk aftale frem mod 2020 om en fastfrysning af ejendomsværdiskatten. Under valgkampen sidste år foreslog De Radikales leder, Morten Østergaard, at den skat skulle følge lønudviklingen, når aftalen udløb i 2020.

Det blev mødt med klare afvisninger fra Venstre, Socialdemokraterne, De Konservative og Liberal Alliance, der alle ville forlænge fastfrysningen frem til 2025.

Det løfte mener Allan Malskær stadig, at boligejerne kan have tillid til.

- Jeg håber virkelig, at boligejerne og de kommende købere kan se, at det her er politisk spilfægteri, hvor man prøver at bringe sig i en bedre position forud for de skatteforhandlinger, der skal være, siger han.

- Der findes et klart tilsagn fra Venstre og Socialdemokraterne, om at boligejerne skattemæssigt er fredet indtil 2025. Jeg kan ikke drømme om, at nogle vil pille ved det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce