cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (K) under et tidligere besøg på Udrejsecenter Sjælsmark.  Borgmesteren er glad for, at børnefamilierne på centret nu har fået landspolitikernes ord for, at de kan forlade centret. (Arkivfoto)
Borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (K) under et tidligere besøg på Udrejsecenter Sjælsmark. Borgmesteren er glad for, at børnefamilierne på centret nu har fået landspolitikernes ord for, at de kan forlade centret. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Politik

Borgmester: Vi finder nyt sted til asylbørn hvis vi skal

Hørsholms borgmester er med på at huse børnefamilier fra Sjælsmark et andet sted i kommunen, hvis det kræves.
26. juni 2019 kl. 14:38 Af /ritzau/

Annonce

Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), er rigtig godt tilfreds med, at flertallet bag den kommende regering har besluttet sig for at flytte børnefamilierne ud af kommunens udrejsecenter, Sjælsmark.

- Det er en glædens dag. Vi har en institution, der har fejlet, og som har rigtig mange indberetninger, underretninger og udfordringer.

- Så som borgmester er jeg selvfølgelig glad for, at Folketinget nu påtager sig sit ansvar, siger han.

Ligesom det øvrige Danmark ved borgmesteren hverken, hvornår den varslede flytning af familierne skal finde sted, eller hvor det nye udrejsecenter for børnefamilierne skal ligge.

Morten Slotved lover dog, at kommunen nok skal spille med, hvis det ender med, at landspolitikerne vil have det nye center til også at ligge i Hørsholm Kommune.

- Nu skal Folketinget bestemme, hvordan man ønsker at behandle alle de her afviste asylbørn og familier, og når de har løsningen, så lever vi selvfølgelig op til landets love og regler.

- Og så skal vi nok inden for vores kommunegrænse finde de muligheder, som påkræves af os, siger han.

Ifølge de seneste tal fra Hørsholm Kommune opholdt der sig i slutningen af maj 141 børn på Udrejsecenter Sjælsmark.

Kommunen har hidtil i år modtaget 40 indberetninger til de sociale myndigheder om børnene på centret, der ligger klos op af et militært øvelsesterræn.

Af den "politiske forståelse" mellem Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Det Radikale Venstre fremgår det, at der skal findes en mere "hensigtsmæssig lokalitet" til det nye udrejsecenter, og at det kun skal være for børnefamilier.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce