cookie-og-privatlivspolitik
John Brædder.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Politik

Borgmester håber at genåbningsmøde kan sende flere i skole

Det er på tide at få børn fra steder med lav smitte tilbage i klasselokalerne, mener Guldborgsunds borgmester.
22. februar 2021 kl. 09:32 Af Ritzau

Annonce

De yngste skoleelever har kunnet indtage deres pladser i klasselokalerne i to uger, og nu bør det være de ældste skolebørns tur.

Det mener Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten), som håber på godt nyt til børnene i forbindelse med et møde mandag formiddag om regeringens planer for genåbning.

- Jeg har en stor forhåbning om, at man nu vil introducere en delvis genåbningsplan, således vi først og fremmest kan få vores folkeskoler i gang, men også så vi kan få gradvist åbnet for detailhandlen, siger John Brædder.

Han mener, at det ikke giver mening, at man kan handle mange i store dagligvarebutikker, mens selv små butikker skal holde lukket for kunder.

- Hellere åbne op nu og så hurtigt lukke igen, hvis der skulle komme smittespredning igen.

Annonce

- Hvis vi bliver ved med at holde et helt samfund i det jerngreb, vi har nu, så tror jeg, at man mister befolkningens forsigtighed og tillid, siger borgmesteren.

Guldborgsund er blandt de kommuner med færrest nye smittetilfælde. Den seneste uge er der fundet fem smittetilfælde, hvilket betyder, at der i Guldborgsund er 8,3 smittede per 100.000 indbyggere.

Det er langt under sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere. Søndagens smittetal fra Statens Serum Institut viser, at 21 ud af landets 98 kommuner er under grænsen.

- Vi er rigtig mange kommuner, som har et utroligt lavt smittetal nu og også stort set ingen indlagte. Så vi står også i en situation, hvor hvis vi ikke skulle åbne nu, hvornår er det så egentlig, vi skulle åbne.

- Vi bliver nødt til at prøve det efter min mening, siger John Brædder.

Annonce

Han pointerer, at med en lille genåbning skal der medfølge en øget testindsats, hvor kommunerne også hjælper regionerne.

Mødet mandag klokken 11 er for alle landets borgmestre.

På mødet deltager også sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S), børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsbo Jørgensen (S).

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE