cookie-og-privatlivspolitik
Ninna Hedeager Olsen (EL) sygemeldte sig kort tid efter, det kom frem, at en mand var mistænkt for at have begået voldtægt mod en kvindelig gæst i forbindelse med en fest i borgmesterens hjem. Voldtægten skulle ifølge politiet være foregået mellem kl. 8 og 16 mandag 1. april. (Arkivfoto)
Ninna Hedeager Olsen (EL) sygemeldte sig kort tid efter, det kom frem, at en mand var mistænkt for at have begået voldtægt mod en kvindelig gæst i forbindelse med en fest i borgmesterens hjem. Voldtægten skulle ifølge politiet være foregået mellem kl. 8 og 16 mandag 1. april. (Arkivfoto)
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Politik

Borgmester sygemeldt med fuld løn på fjerde måned

Ninna Hedeager Olsen (EL) har sygemeldt sig efter en mulig voldtægt fandt sted i hendes hjem.
07. august 2019 kl. 05:30 Af /ritzau/

Annonce

- Af professionelle er jeg blevet opfordret til at trække stikket i en kortere periode.

Sådan lød det fra Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, i et facebookopslag 7. april.

Beskeden skrev borgmesteren kort efter, at det kom frem, at en mand var mistænkt for voldtægt af en kvindelig gæst til en fest i borgmesterens lejlighed.

Fire måneder senere er borgmesteren stadig sygemeldt med fuld løn, og det er uvist, hvad borgmesteren fejler.

Kommunal- og folketingspolitikere skal nemlig ikke godtgøre, hvorfor de sygemelder sig. De skal derfor heller ikke fremlægge nogen dokumentation, for eksempel i form af en lægeerklæring.

Ej heller skal de til møder i kommunens jobcenter eller oplyse noget om, hvornår de forventer at kunne genoptage arbejdet.

Ninna Hedeager Olsen kan ifølge reglerne opretholde sin sygemelding med fuld borgmesterløn på 102.931 kroner om måneden i ni måneder uden modkrav.

Det eneste, Ninna Hedeager Olsen har foretaget sig for at opnå en sygemelding, er at sende en mail til Thomas Højlt, sekretariatschef i teknik- og miljøforvaltningen, fremgår det af en aktindsigt fra Københavns Kommune.

- Kære Thomas. Jeg er sygemeldt minimum en måned fra i dag, skrev borgmesteren 24. april klokken 10.49, altså knap tre uger efter beskeden på Facebook.

Og det er langt fra den behandling, danskere i almindelighed får, når de bliver syge, fortæller Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Det er væsentligt bedre vilkår, politikerne har sammenlignet med en almindelig borger i Danmark. De ansatte i kommunerne ville bestemt ikke blive behandlet på samme måde, siger han.

Udgiften for Københavns Kommunes borgere i forbindelse med sygemelding er samtidig blevet fordoblet. Enhedslisten København har nemlig valgt at udpege en stedfortræder for Ninna Hedeager Olsen.

Karina Vestergård Madsen (EL) har som vikar ret til samme løn og vilkår som den siddende borgmester.

Enhedslisten København kunne dog have undgået dobbeltløn ved at udnævne Karina Vestergård Madsen til teknik- og miljøborgmester i stedet.

Men det har bestyrelsen i Enhedslisten København ikke ønsket, svarer de i en mail.

- Ninna er sygemeldt og regner med at komme tilbage efter retssagen, lyder det.

Retssagen er berammet til at tage én dag og vil finde sted 28. august.

En mand er tiltalt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse, men nægter sig skyldig.

Hvordan Ninna Hedeager Olsen, der er for syg til at passe sit borgmesterhverv, kan forudsige at være rask kort efter, at retssagen er afsluttet, blev Enhedslisten København også spurgt om.

Men eftersom bestyrelsen kun har ønsket at svare per mail, er der ikke blevet svaret på opfølgende spørgsmål.

Enhedslisten København afviser, at man vil tilbagebetale den del af dobbeltlønnen, der ryger i partiets kasse på grund af partiskatten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce