cookie-og-privatlivspolitik

Politik

DF: Regeringen må finde penge på finanslov til sygeplejersker

Manglen på sygeplejersker skal løses med både flere lønkroner og flere ansatte på sygehuse, mener DF.
30. november 2021 kl. 11:29 Af Ritzau

Statsminister Mette Frederiksen (S) er under tiltagende pres for at gribe ind på landets sygehuse.

Her er manglen på sygeplejersker så akut, at det har betydning for coronaindsatsen. Samtidig ulmer utilfredsheden mange steder efter en forgæves strejke for mere løn hen over sommeren.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, mener, at regeringen bør gribe ind og afsætte penge til sygeplejerskerne løn. Samtidig bør der ansættes flere social- og sundhedsassistenter og andre faggrupper på sygehusene for at aflaste sygeplejerskerne.

- Jeg forstår godt sygeplejerskernes frustration. Jeg talte med dem i sommer, da de demonstrerede. Der sagde vi, at regeringen må komme med nogle penge til komitéen, der skal se på sygeplejerskernes løn.

Spørgsmål: Hvad har det helt konkret af betydning, hvis der bliver sat penge af til komitéen nu?

Annonce

- Så ved sygeplejerskerne for det første, at de er blevet hørt. Og at de selv kan være med til at forhandle, hvordan lønløftet skal ske. Samtidig skal lønkomitéen se på, hvordan vi også kan sikre social- og sundhedsassistenter og andre, der er i de afdelinger, hvor der virkeligt er travlt.

Spørgsmål: Hvor stort skal beløbet til lønkomitéen være?

- Nu er jeg ikke finansmand, men jo længere tid, der går, jo større skal beløbet værre, siger Liselott Blixt.

Hun mener, at pengene skal findes på finansloven, som i disse dage bliver forhandlet i Finansministeriet. Ifølge Liselott Blixt vil det også have store negative konsekvenser, hvis ikke der findes penge til sygeplejerskerne.

- For hvis ikke vi sørger for, at borgerne er sunde og raske, så har det negative økonomiske omkostninger. Så det vigtigste må være at holde borgerne og personalet er sunde og raske, siger Liselott Blix.

Annonce

Ud over mere i løn bør sygeplejerskerne ifølge DF også aflastes af andre faggrupper på sygehusene. Det kan eksempelvis være social- og sundhedsassistenter.

- Problemet er, at man har affolket sygehusene. Man startede med at fyre lægesekretærerne. Så fyrede man social- og sundhedsassistenterne. Så fyrede man fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere. Så man havde få faggrupper tilbage. Vi mener, at der skal flere faggrupper ind på sygehusene, end der er nu, siger Liselott Blixt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE