cookie-og-privatlivspolitik
Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) indkaldt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd tirsdag. Hun vil have svar på, hvordan man vil sikre, at brystkræftpatienter i region Sjælland får den rette behandling.
Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) indkaldt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd tirsdag. Hun vil have svar på, hvordan man vil sikre, at brystkræftpatienter i region Sjælland får den rette behandling.

Politik

DF har mistet tilliden til Region Sjælland

Liselott Blixt (DF) vil have minister til at sikre, at regionerne ikke kan afvise brystkræftpatienter.
22. oktober 2019 kl. 11:18 Af Ritzau

Annonce

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), har mistet tiltroen til Region Sjællands brystkræftbehandling.

Det siger hun, efter at regionen har givet mangelfulde brystkræftundersøgelser.

Derfor har Liselott Blixt indkaldt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd tirsdag.

Her vil hun have svar på, hvordan man kan sikre, at regionerne i fremtiden ikke afviser patienter, der er henvist til brystkræftbehandling eller undersøgelse.

- Jeg håber, vi har en minister, der vil se på lovgivningen på området, så man ikke kan afvise patienter. Regionerne skal ikke bare kunne gøre, hvad de vil, siger hun.

Liselott Blixt har ikke længere tillid til Region Sjælland. Hun mener, at regionen ser bort fra retningslinjerne og har handlet "kynisk".

- Havde jeg en knude i brystet, så ville jeg nok vælge et andet sted end Region Sjælland, siger hun.

Ifølge TV2 foretog Region Sjælland i perioden 2013 til 2017 mangelfulde kræftundersøgelser på 735 kvinder.

Sidenhen er flere kvinder stået frem og fortalt om deres mangelfulde behandling.

Mandag fortalte to kvinder til Jyllands-Posten, at de havde fået henvisninger fra egen læge til et kræftpakkeforløb på Ringsted Sygehus i Region Sjælland, men alligevel blev de afvist.

I september kom det ligeledes frem, at Danske Regioner forsøgte at stække Styrelsen for Patientsikkerhed, der kritiserede flere regioner for mangelfulde undersøgelser.

Erik Jylling, der er sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner, forsøgte angiveligt at få andre aktører i sundhedsvæsenet til at tale mod Styrelsen for Patientsikkerhed, som kritiserede de mangelfulde behandlinger.

Også koncerndirektør i Region Sjælland Leif Panduro Jensen forsøgte at nedtone alvoren af sagerne fra Ringsted Sygehus til de øvrige regioner.

Liselott Blixt fortæller, at hun ikke kan få lov at se en samlet redegørelse over den mangelfulde behandling, da Danske Regioner betegnes som en privatretlig forening og derfor ikke skal fremvise den.

- Jeg har ikke tillid til de regionspolitikere, som skjuler redegørelser for os, når vi beder om det. Det er undergravende virksomhed og et kæmpestort problem, siger hun.

Tirsdag formiddag har Region Sjælland besluttet, at ændre procedure, så alle kvinder, der henvises til et sygehus i regionen med en mistanke om kræft, skal i et kræftpakkeforløb uden videre vurderinger.

Det siger regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen (S) til TV 2 News.

- Det handler om at sikre trygheden for kvinderne, siger han.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce