cookie-og-privatlivspolitik
Det vigtigste er at få et forbud mod burka på plads, så kan man efterfølgende diskutere sanktionen, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.
Det vigtigste er at få et forbud mod burka på plads, så kan man efterfølgende diskutere sanktionen, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.
Foto: /ritzau/Jens Dresling

Politik

DF prøver med nyt burkaforslag for at samle flertal

Dansk Folkeparti har justeret et beslutningsforslag om burkaforbud i forsøget på at få flertal i Folketinget.
03. oktober 2017 kl. 21:19

Annonce

Dansk Folkeparti kommer nu med sit konkrete forslag til et såkaldt burkaforbud, som skal gøre det strafbart at bære "maskering eller heldækkende beklædning i det offentlige rum". Det skriver Jyllands-Posten.

Forslaget fremsættes onsdag i Folketinget og er en justeret udgave af et DF-forslag fra sidste år.

Dengang hed det, at en overtrædelse burde sanktioneres med en bøde og eventuelt "et pligtmæssigt kursus" i danske værdier. Nu vil DF lade det være op til en politisk forhandling at fastlægge straffen.

- Vi vil nødigt have, at der er nogle, som stemmer nej til beslutningsforslaget med den begrundelse, at sanktionen er for hård, uddyber udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) over for Ritzau.

- Det vigtigste er, at vi får et forbud, og at Folketinget siger, at der er grænser for, hvad vi vil finde os i. Så må vi efterfølgende diskutere, hvilken sanktion der skal være, siger DF-ordføreren.

Socialdemokratiet stemte imod DF's forslag sidste år. Argumentet fra udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) var blandt andet, at det er bedre at gå efter dem, der undertrykker, i stedet for at give bøder til dem, der undertrykkes.

Dan Jørgensen vil i dag hverken sige ja eller nej til DF's nye forslag. Partiet afventer regeringens holdning, oplyser han.

Regeringspartierne strides imidlertid med sig selv og hinanden. Venstre er splittet, og Liberal Alliance er imod det forbud, som Konservative går ind for.

Udlændingeordfører Naser Khader (K) påpeger, at LA fik sin vilje, da regeringen i maj gik med til at fjerne blasfemiparagraffen.

- Så må de også give sig her, siger Naser Khader, der nægter at stemme imod et forbud.

Men LA står fast.

- Vores modstand handler ikke om sanktionen. Vi er imod et forbud, fordi det kan få den effekt, at undertrykte kvinder slet ikke får lov til at forlade hjemmet. Og så har man skabt et endnu værre fængsel for dem, siger Christina Egelund (LA) til Jyllands-Posten.

Venstre oplyser, at folketingsgruppen endnu ikke har drøftet DF's forslag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce