cookie-og-privatlivspolitik
Indtil fredag i sidste uge var øen Lindholm ukendt for de fleste, men så blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om, at et nyt udrejsecenter fremover skal placeres på øen.
(Arkivfoto) Øen Lindholm i Stege Bugt, fotograferet fra luften den 6. april 2017. // Kortnummer: 2017_85_53_2_5326_00035496 // DENMARK ONLY // (Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering/Ritzau Scanpix)
Indtil fredag i sidste uge var øen Lindholm ukendt for de fleste, men så blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om, at et nyt udrejsecenter fremover skal placeres på øen. (Arkivfoto) Øen Lindholm i Stege Bugt, fotograferet fra luften den 6. april 2017. // Kortnummer: 2017_85_53_2_5326_00035496 // DENMARK ONLY // (Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering/Ritzau Scanpix)
Foto: Styrelsen For Dataforsyning og Effektivisering/Ritzau Scanpix

Politik

DF'er vil have fodlænke på beboerne på nyt udrejsecenter

Det nye udrejsecenter på øen Lindholm ventes klar i 2021, men de nye kriminelle beboere skaber debat.
05. december 2018 kl. 09:44

Annonce

Det kom bag på lederen af Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Vordingborg Kommune, Heino Hahn, at regeringen og DF i fredags blev enige om at gøre øen Lindholm til udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle udlændinge.

Det skete i forbindelse med finanslovsaftalen for 2019, hvor parterne blandt andet blev enige om et såkaldt paradigmeskift i udlændingepolitikken med større fokus på hjemsendelser frem for integration.

Heino Hahn kalder det for en dårlig idé. Men når det skal være, så mener han, at alle de nye beboere på udrejsecentret i Stege Bugt skal have fodlænke på.

- Det sker for at skabe tryghed. Der skal være en gps i lænken, så vi kan følge dem, hvor de er. Tager de den af, bliver det registreret med det samme, og så ved politiet, hvor de har taget den af, siger Heino Hahn til mediet Sjællandske.

Foruden udvisningsdømte kriminelle udlændinge skal også personer på tålt ophold huses på øen.

Personer på tålt ophold er udlændinge, der er udelukket fra asyl, men som ikke kan udsendes, da de ved en tilbagevenden til deres hjemland risikerer at blive udsat for dødsstraf eller tortur.

- Det er fint nok, at de har taget den beslutning på Christiansborg, men så må vi også stille nogle krav hernede, siger Heino Hahn til Sjællandske.

I øjeblikket bor afviste asylansøgere, udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle sammen på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

Udrejsecentret på Lindholm ventes klar i 2021.

Lindholm har skabt intern debat i Venstre på Christiansborg. Marcus Knuth, partiets tidligere udlændinge- og integrationsordfører, har kritiseret, at øen i hans valgkreds skal huse udvisningsdømte kriminelle udlændinge.

Men der vil ikke blive overvejet andre øer end Lindholm til et nyt udrejsecenter. Det slog udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fast tirsdag.

- Jeg har set kritikken, men jeg holder fast i, at Lindholm er noget nær optimal i forhold til placering af den her gruppe, sagde hun.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Fluer & Folkeslag 24. november 2018 kl. 22.29

Annonce