cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Danmark og Israel har diskuteret samarbejde i snart et år

Danmark, Israel og andre lande har mødtes med et par ugers mellemrum i snart et år, fortæller ambassadør.
03. marts 2021 kl. 16:46 Af Ritzau

Når statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag rejser til Israel for at diskutere vaccinesamarbejde med Israel og Østrig, er det resultatet af tæt på et års diskussioner mellem en gruppe af lande.

Det fortæller Benny Dagan, Israels ambassadør i Danmark.

- Diskussionerne startede for lang tid siden mellem en gruppe af lande. De har mødtes med et par ugers mellemrum for at snakke om eksempelvis vacciner, behandling, udstyr og infrastruktur, siger Benny Dagan.

- De seneste måneder er det så blevet fokuseret på problemet med mangel på vacciner. Deraf opstod nødvendigheden i at slå sig sammen. Det er det naturlige resultat af næsten et års diskussioner.

Mette Frederiksen fortalte tilbage i slutningen af april, at Danmark var blevet en del af en corona-alliance for små lande startet af Østrig.

Annonce

Dengang lød det, at det første møde havde deltagelse af Danmark, Østrig, Tjekkiet, Grækenland, Israel, Australien og New Zealand, mens Singapore også var en del af alliancen.

Allerede der nævnte Mette Frederiksen idéen om et vaccinesamarbejde.

- Og så er det også planen at indlede et strategisk samarbejde med hinanden fremover for at kunne være selvforsynende inden for værnemidler, medicinsk udstyr og vacciner, sagde hun.

Tirsdag åbnede Mette Frederiksen igen muligheden for et samarbejde med Israel om en vaccinefabrik.

- Ja, vi taler konkret om, hvordan vi kan øge produktionen af vaccine. Det kan være i et offentligt-privat partnerskab. Bygning af egen kapacitet, vi kan stille til rådighed. Jeg udelukker ikke nogen idéer - heller ikke at opføre fabrikker, sagde Mette Frederiksen.

Annonce

Statsministeren skal i Israel mødes med premierminister Benjamin Netanyahu og Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, inden hun samme dag vender tilbage til Danmark.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE