cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Thulesen Dahl (DF) og Inger Støjberg (V) under Folketingets åbning på Christiansborg i København, tirsdag 6. oktober 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Kristian Thulesen Dahl (DF) og Inger Støjberg (V) under Folketingets åbning på Christiansborg i København, tirsdag 6. oktober 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Dansk Folkeparti og Inger Støjberg flytter sammen

DF og Inger Støjberg kommer til at dele sekretær efter den tidligere ministers brud med Venstre.
26. februar 2021 kl. 11:25 Af Ritzau

Efter at folketingsmedlem Inger Støjberg meldte sig ud af Venstre og blev løsgænger, har hun skullet finde nyt kontor på Christiansborg.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister og tidligere næstformand i Venstre kommer til at sidde fysisk sammen med Dansk Folkeparti. Og samtidig har de to parter indgået en aftale om at dele en sekretær, der tidligere udelukkende har arbejdet for Dansk Folkeparti.

- I første omgang er det en praktisk ting. I sin egenskab af løsgænger skal hun selvfølgelig sørge for, at hun er betjent på de ledder og kanter, man har brug for som politiker.

- Og samtidig har vi i Dansk Folkeparti en åbenlys interesse i, at Inger stadig kan udøve sit politiske virke, fordi vi på lange, lange stræk er så enige, som vi er. Så det går op i en højere enhed, og det synes vi, er rigtigt godt, siger formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl.

Allerede før Inger Støjberg meldte sig ud af Venstre, har både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige flere gange understreget, at hun vil være velkommen i deres respektive partier.

Annonce

Det tog til i styrke, da Inger Støjberg først blev bedt om at trække sig fra posten som næstformand i Venstre, og da Folketinget inklusive Venstre stemte for en rigsretssag mod hende i forbindelse med ulovlig adskillelse af asylpar.

At Inger Støjberg nu rykker fysisk tættere på Dansk Folkeparti og deler sekretær med partiet er dog ikke en indmeldelse.

- Det er klart, at jo tættere et samarbejde vi har, jo bedre set med vores øjne. Og det allerbedste ville være, at Inger meldte sig ind i Dansk Folkeparti. Men det er en beslutning, der alene ligger hos hende, siger Kristian Thulesen Dahl:

- Jeg har fuld respekt for, at når man melder sig ud af et parti, som man har været medlem af i årtier og har en rigsretssag hængende over hovedet, så har man brug for tid.

- Inger har en tid nu, hvor hun sonderer terrænet og vurderer, hvordan hun vil arbejde politisk. I mellemtiden skal vi så sikre, at hun kan fortsætte sit politiske arbejde. Der er jeg glad for, at hun har kigget i vores retning for at få det til at fungere, siger Kristian Thulesen Dahl.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE