cookie-og-privatlivspolitik
Søren Espersen (DF) er blevet smittet med covid-19 og går derfor i selvisolation. Det skriver han på Twitter.
Søren Espersen (DF) er blevet smittet med covid-19 og går derfor i selvisolation. Det skriver han på Twitter.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Dansk Folkepartis Søren Espersen smittet med covid-19

Udenrigsordfører for Dansk Folkeparti Søren Espersen går i selvisolation efter smitte med covid-19.
01. december 2020 kl. 12:33 Af Ritzau

Annonce

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, er smittet med coronavirus og går i selvisolation. Det skriver han på Twitter.

Han er en af flere medlemmer af Folketinget, der i efteråret har været smittet med virussen.

- Corona. Såvel Yvette som jeg fik her til morgen af lægen lige besked om, at vi begge er blevet smittet. Testen var positiv. Så vi to går i flyverskjul nede på gården en uge eller to. Alt godt herfra til jer alle, skriver Søren Espersen på Twitter.

Ifølge gruppeformand for Dansk Folkeparti Peter Skaarup er der umiddelbart ikke risiko for, at Søren Espersen har smittet andre medlemmer af Folketingsgruppen. Det er vurderingen fra en læge, som partiet har været i kontakt med.

- Søren Espersen var på Christianborg onsdag og blev smittet torsdag, som det ser ud. Så det burde ikke kunne lade sig gøre, at han har smittet nogen herinde. Søren var heller ikke med på årsmødet i weekenden.

- Så vi gør ikke yderligere udover det sædvanlige med at holde afstand og spritte af. Og vi skal ikke testes i denne her omgang, siger Peter Skaarup.

Ifølge Peter Skaarup er Søren Espersen blevet smittet ved at arrangement i Hjemmeværnet, hvor han er kommitteret.

Blandt kendte politikere, der er blevet testet positiv for covid-19, er justitsminister Nick Hækkerup (S), De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og tidligere minister for Venstre Lars Christian Lilleholt.

Da De Konservatives gruppe blev ramt af covid-19, hvor mindst tre ud af 14 medlemmer blev ramt, skiftede partiet over til at holde virtuelle gruppemøder og anbefalede, at folketingsmedlemmerne holdt sig fra Christiansborg i videst muligt omfang.

Christiansborg indførte, da en række politikere i starten af november blev smittet, strengere restriktioner for at begrænse smitten.

- Det er vigtigt, at vi som Folketing kan håndtere hastelove og det parlamentariske arbejde i det hele taget, sagde Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), i starten af november.

- Vi laver restriktioner, i forhold til hvor mange der kan komme ind at overvære forskellige typer af møder og konferencer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce