cookie-og-privatlivspolitik
Efter henvendelser til blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har selskabet AJ Vaccines i starten af februar holdt møde med de danske myndigheder. (Arkivfoto)
Efter henvendelser til blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har selskabet AJ Vaccines i starten af februar holdt møde med de danske myndigheder. (Arkivfoto)
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Politik

Danske myndigheder har haft møde med vaccinefabrik i Danmark

Ifølge Ekstra Bladet har myndigheder i februar haft møde med AJ Vaccines, der har vaccinefabrik på dansk jord.
04. marts 2021 kl. 19:08 Af Ritzau

I starten af februar har de danske myndigheder holdt et møde med selskabet AJ Vaccines, der i 2016 købte Statens Serum Instituts (SSI's) vaccinefabrik.

Det skriver Ekstra Bladet. Avisen har fået indsigt i breve, som AJ Vaccines har sendt til regeringen for at gøre opmærksom på, at det kan tilbyde produktion af vacciner på dansk jord.

Torsdag er statsminister Mette Frederiksen (S) rejst til Israel for at præsentere et samarbejde med Israel og Østrig om at etablere eller finde fabrikker, der på sigt kan producere vacciner mod coronavirus.

Allerede i september sidste år henvendte AJ Vaccines sig til sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for at gøre opmærksom på, at selskabet ligger inde med en fabrik, der kan producere vacciner.

Budskabet gentages 7. januar i år, uden at AJ Vaccines får et svar.

Annonce

27. januar i år sender AJ Vaccines i stedet et brev til statsministeren, hvor der igen bliver tilbudt et samarbejde. Denne gang får selskabet svar på brevet.

- Vi blev inviteret til et møde med repræsentanter fra Sundhedsministeriet, Lægemiddelstyrelsen samt SSI.

- Mødet blev afholdt primo februar, hvor AJ Vaccines uddybede vores forslag om samarbejde mv., skriver Jesper Helmuth Larsen, administrerende direktør i AJ Vaccines, i en mail til Ekstra Bladet.

Direktøren ønsker ikke at fortælle om indholdet af mødet. Han siger blot, at der var "en konstruktiv og åben dialog".

I et skriftligt svar til Ekstra Bladet oplyser Sundhedsministeriet, at det kan bekræfte, at det har fået flere henvendelser fra AJ Vaccines.

Annonce

Ministeriet kan også oplyse, at mødet fandt sted 5. februar.

Endelig skriver ministeriet, at det lige nu er i dialog med selskabet for at finde ud af, hvordan det kan bidrage til vaccineindsatsen med eksempelvis ledig kapacitet eller gennem et offentligt-privat samarbejde.

- På mødet blev kapacitet og muligheder på den korte bane drøftet, men det indgår også i overvejelserne, hvordan man kan finde løsninger i forhold til vaccineproduktion på den længere bane, skriver ministeriet i svaret.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE