cookie-og-privatlivspolitik
Mette Abildgaard (KF) er kommet tilbage fra barsel. Hun er dermed igen partiets politiske ordfører, omend ordførerskaberne for klima og miljø nu ligger hos Mona Juul.
Mette Abildgaard (KF) er kommet tilbage fra barsel. Hun er dermed igen partiets politiske ordfører, omend ordførerskaberne for klima og miljø nu ligger hos Mona Juul.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

De Konservative skifter ordførerskaber efter endt barsel

De Konservatives Mette Abildgaard overtager igen posten som politisk ordfører for partiet efter barsel.
06. april 2021 kl. 16:11 Af Ritzau

De Konservatives Mette Abildgaard vender tilbage fra barsel og bliver igen politisk ordfører. Hun fortsætter dog ikke som klima- og miljøordfører, den post går til Mona Juul.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse. Ud over posten som politisk ordfører og statsrevisor - en post der blev annonceret i marts - vil Mette Abildgaard være partiets ældreordfører.

- Vores ældre skal mødes og behandles med respekt og ordentlighed. De har bygget fundamentet for det rige og trygge samfund, vi har i dag, og vi skylder dem virkelig en værdig alderdom.

- Hvor de ses som enkelte individer og får frihed til at indrette deres alderdom, som de ønsker, skriver Mette Abildgaard i meddelelsen.

Før sin barsel var Mette Abildgaard ordfører for både miljø og klima. Dermed tegnede hun sit parti under de mange forhandlinger om eksempelvis en klimalov.

Annonce

Posten som ordfører på klima og miljø ligger nu hos Mona Juul, der samtidigt er partiet erhvervsordfører.

- Stopper som klima- og miljøordfører, men det grønne vil altid bo i mig! Partiet forbliver heldigvis også præcis lige så grønt med Mona Juul på posterne!

- Men jeg har fået nye udfordringer, som mor til to, statsrevisor og ældreordfører, som kræver ændringer, skriver Mette Abildgaard på Twitter.

På samme medie skriver Mona Juul, at hun tager "med stolthed den grønne stafet - og kobler gerne sammen med erhverv."

Britt Bager, der skiftede til De Konservative fra Venstre tidligere på året, er udnævnt til ordfører for uddannelse, forskning og ungdomsuddannelser.

Annonce

Tidligere Venstre-medlem nu konservativ Marcus Knuth, der har været politisk ordfører under Mette Abildgaards barsel, er partiets indfødsrets-, integrations-, udlændinge- og boligordfører.

Mette Abildgaard gik på barsel 1. august og er vendt tilbage i april.

De Konservative står i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til 16,0 procent af stemmerne. Holder det til et valg vil det betyde, at partiet går fra 12 til 29 mandater i Folketinget.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE