cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Justitsministeriets departementschef, Johan Kristian Legarth, stoppede med automatisk sms-sletning i april.
05. december 2021 kl. 03:43 Af Ritzau

For mere end et halvt år siden stoppede Justitsministeriets departementschef, Johan Kristian Legarth, med at slette sine sms'er automatisk.

Det skete i april - samme måned som Minkkommissionen bad en række ministerier om at sikre relevant materiale, heriblandt sms'er.

Det skriver Jyllands-Posten.

Henvendelsen fra Minkkommissionen fik ikke en række højtstående embedsmænd i Statsministeriet eller statsminister Mette Frederiksen (S) til at at stoppe den automatiske sms-sletning.

Det står heller ikke klart, om det lige var henvendelsen fra Minkkommissionen, der fik Legarth til at stoppe den automatiske sletning - kun at de to ting skete i samme måned.

Annonce

Kommissionen er nedsat for at granske sagen fra 2020, hvor millioner af mink blev aflivet på grund af en frygt for, at coronavirus skulle mutere og svække vacciner.

Kommissionen har bedt om at få udleveret sms'er fra tiden omkring beslutningen. Men i efteråret 2021 måtte den sande, at sms'erne fra en række topfolk i Statsministeriet var blevet slettet automatisk efter 30 dage.

Det er offentligt kendt, at det gælder for Mette Frederiksen, departementschef Barbara Bertelsen, stabschef Martin Justesen og departementsråd Pelle Pape.

Det er siden lykkedes at få indsigt i en række sms'er, der enten er blevet genskabt eller har ligget opbevaret på modtagernes mobiltelefoner.

I sms'er fra Barbara Bertelsen udtrykker hun blandt andet stor utilfredshed med Statens Serum Instituts daværende faglige direktør, Kåre Mølbak.

Annonce

Han bliver blandt andet kaldt en "fej kujon" for sine udtalelser i pressen efter beslutningen om at aflive alle mink i Danmark under coronakrisen.

- FUCK!!! Han er ved at hive tæppet helt væk under os, skrev hun til Per Okkels, som var daværende departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE